Lucrurile învechite trebuie aruncate la gunoi

De foarte multe ori ne este greu să renunţăm la un obiect de mobilier vechi, la un set de farfurii uzate sau diferite alte obiecte cu valoare sentimentală. Dacă vrem însă ca amenajarea interioară a locuințelor noastre să ţină pasul cu vremea, atunci trebuie să mai renunţăm la lucrurile vechi.

Există chiar şi superstiţii care spun că lucrurile învechite si deteriorate nu trebuie păstrate în casă pentru că atrag energii negative. Aşadar iată câteva dintre lucrurile de pe vremea bunicii care trebuie duse la coșul de gunoi.

1.   Covoarele roase și ponosite.

Covoarele ocupă una dintre primele poziții pentru că asemenea detalii influențează direct aspectul general al încăperii. Trebuie să țineți minte că influența lor poate fi atât pozitivă, cât și negativă. Dar aceste articole nu sunt veșnice, iar fibrele lor au proprietatea de a se roade și murdări. Un covor vechi nu înfrumusețează, ci, dimpotrivă, ieftinește și strictă imaginea generală.

2.    Posterele lipite pe pereți.

Curățați pereții de posterele cu actorii și trupele adorate cândva, precum și de afișele evenimentelor la care ați participat sau ați vrut să participați. În apartamentul unui adult este mai potrivită prezența tablourilor artiștilor contemporani. Acum este la modă crearea pe pereți a unor mini-expoziții din picturi sau fotografii.

3.   Vesela veche cu defecte

Vasele de ceramică au şi acestea un termen de valabilitate şi se mai sparg sau îngălbenesc cu timpul. Trebuie cât mai repede să scoateți toate vasele care s-au îngălbenit ori s-au crăpat sau ciobit. Există şi mituri care afirmă că vesela spartă și mobila ruptă sunt încărcate cu energie distrugătoare. Asemenea obiecte creează o atmosferă de tensiune și conflict în casă.

4.   Ghivecele din plastic cu plante

Ghivecele, precum și ceea ce cultivați în ele, pot fi numite fără ezitare ornamentele casei dumneavoastră. Ca și recipientele de plastic, asemenea ghivece nu au loc în locuințele moderne, cu stil. Ghivecele din ceramică, lut sau gips arată mult mai atractiv.

5.   Seturile de plastic pentru camera de baie

Setul pentru camera de baie, care constă dintr-un raft de plastic, o oglindă în ramă de plastic, o săpunieră și un suport pentru periuțele de dinți, este încă un lucru penibil, care demult „cere” să fie dus la coșul de gunoi. Pe lângă faptul că nu au o calitate deosebită, asemenea seturi sunt destul de neatrăgătoare. Scoateți fără ezitare acest gunoi din casa dumneavoastră și înlocuiți-l cu lucruri calitative.

6.   Textilele și lenjeria de pat

Cearceafurile, prosoapele și cuverturile nu sunt veșnice. Chiar dacă vrem să le păstrăm aspectul lor inițial, ele au proprietatea de a se murdări, roade și deteriora. Pe lângă aceasta, toate aceste obiecte de uz casnic intră în contact cu pielea, ceea ce înseamnă că influențează direct starea noastră de bine. De aceea, nu trebuie să vă zgârciți, dacă ceva s-a deteriorat: aruncați-l fără să ezitați și cumpărați un lucru nou.

Vizualizări: 2,500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: