UCB începe o campanie de atragere a studenților basarabeni. Câți moldoveni mai învață la noi!

Doar cinci studenți din Republica Moldova mai învață la Universitatea „Constantin Brâncuși“, iar instituția începe o campanie de atragere a studenților basarabeni. 

Doar cinci studenți din Republica Moldova mai studiază la Universitatea „Constantin Brâncuși“ (UCB) din Târgu Jiu, în condițiile în care în urmă cu câțiva ani erau zeci de studenți din această țară. Conducerea UCB vrea ca numărul de studenți din Republica Moldova să crească, astfel că delegații din partea universității vor merge în Basarabia de mai multe ori pentru a prezenta oferta educațională: „Acum cinci-șase ani aveam cred peste 60 de studenți din Republica Moldova, iar acum nu mai avem decât cinci. S-a rupt ceva și nu a mai funcționat relația cu Republica Moldova. Colegii mei știu ce ne-am propus pentru anul viitor. Din luna februarie-martie, cadre didactice de la departamentul de Relații Internaționale vor fi prezente în Republica Moldova pentru a face publică oferta noastră educațională, după care vom reveni în lunile aprilie și mai pentru a relua colaborările bune pe care le-am avut cu Republica Moldova și să aducem din nou studenți din această țară. Erau niște copii extraordinari și își făcuseră chior și o asociație a studenților basarabeni“, a spus rectorul UCB, Luminița Popescu. 

Aceasta a spus că tinerii din Republica Moldova sunt foarte serioși și că mulți dintre ei s-au stabilit în Târgu Jiu: „Mulți dintre ei au rămas să trăiască în Târgu Jiu, s-au angajat și și-au întemeiat familii. Pe un ii dintre ei i-am găsit angajați la societatea Artego“.

Vizualizări: 378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: