Cadourile pentru educatoare, subiect de discuție pe Facebook

Atențiile oferite cadrelor didactice continuă să fie motiv de polemică printre părinți. Pentru că sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, au început să se strângă bani pentru cadourile educatoarelor, învățătoarelor sau profesoarelor. Sumele cotizate de părinți sunt cuprinse între 50 și 150 de lei, de copil.

Chiar dacă pentru mulți părinți, sumele propuse le depășesc posibilitățile financiare, aceștia acceptă să dea banii în ideea de a nu face notă discordantă de restul colectivului.

Pe un grup de Facebook dedicat mamelor din Târgu Jiu, o tânără mămică a postat următorul mesaj: “Câți bani puneți pentru cadoul de Crăciun, pentru doamnele educatoare, îngrijitoare și copii? Vreau să-mi fac o idee, dacă sunt eu nebună sau peste tot este așa”.

Răspunsurile primite de la alte mămici au creat adevărate polemici.

„Noi am pus 40 pentru copii și câte 10 lei pt doamne”.

„Noi am pus 100 de lei. 50 de lei pentru copii, 25 de lei pentru două doamne îngrijitoare și 25 de lei pentru două doamne educatoare”.

„Mult! Exagerat de mult... daca am 3 copii în școală și dau banii aceștia pentru fiecare, dau faliment. Nu știu cine a fost cu ideea să puneți atât, dar este exagerat de mult”.

„Doamnele educatoare sunt plătite, nu ar trebui sa accepte niciun cadou!”

Alte mămici au atenționat că astfel de discuții ar trebui să rămână în grupurile private ale fiecărei clase, tocmai pentru ca dascălii să nu se supere, dacă vor vedea comentariile.

„Nu mi se pare corect să vorbim pe acest grup despre doamnele educatoare. Printre noi sunt și doamne educatoare și le puneți într-o situație jenantă”.

Și de această dată replicile au fost pe măsură:

„Nu înțeleg care este problema. Nu ele primesc cadouri de sute de lei la fiecare Crăciun, Mărțișor, Paște și alte zile din astea..."speciale"? De ce nu recunosc că în fiecare an părinții sunt "obligați" să dea niște bani de care poate unii dintre ei nu dispun?”.

„Țin minte când eram în generală, doamnei diriginte de sărbători i se plăteau facturile la curent, cablu, etc. de o mamă "specială"... cică era "cadou de Moș Crăciun", iar fata ei era ridicată numai în slăvi de doamna dirigintă, ba mai mult avea 10 pe linie la Limba și Literatura Română (materie ce o preda chiar doamna dirigintă). Sunt fel și fel de cazuri, însă nu toți profesorii sunt la fel ....”, a concluzionat o mămică referindu-se la faptul că sunt și cadre didactice pentru care contează cine „cotizează” și cine nu pentru cadourile de sărbători.

Vizualizări: 1,109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: