UCB susţine antreprenoriatul. Proiecte finanţate prin România Start-up Plus

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu a obţinut finanţare prin programul România Start-up Plus. Universitatea târgujiană va primi peste 20 de milioane de lei pentru proiecte de formare profesională și susținere a antreprenoriatului.

UCB a obţinut finanţare europeană pentru proiectul „UCB susţine antreprenoriatul”, cu un buget eligibil de aproape 9,5 milioane lei şi proiectul „FASTER-SV Oltenia” - Formare Antreprenorială pentru start-up-uri în Economia Regiunii SV Oltenia, cu un buget eligibil de peste 11,7 milioane lei.

Universitatea târgujiană va fi partener şi în alte proiecte aprobate pentru finanţare. Este vorba de un proiect al Asociaţiei Camera de Comerţ şi Industrie România-Japonia („Start-up the Ingenius Way!”, de aproximativ 11 milioane lei), al Asociaţiei Excelsior pentru Excelenţă în educaţie (Start-up pentru Excelenţă - peste 11 milioane lei) şi un altul al Uniunii Generale a Industriaşilor din România-UGIR 1903 Filiala Dolj, pentru proiectul „Antreprenoriat Sustenabil în Regiunea Sud Vest Oltenia”, cu un buget de aproape 11 milioane lei.

Şcolesc viitorii afacerişti

Prin aceste proiecte, universitatea târgujiană va încerca să identifice viitorii afacerişti din Oltenia. „Rolul nostru este acela de a identifica persoanele care vor să-şi deschidă întreprinderi sau microîntreprinderi. Aceste persoane vor fi instruite pe baza unor cursuri de formare în domeniul antreprenoriatului, după care vor elabora un plan de afaceri, ce va fi supus evaluării, selectării. Din aceste planuri, o anumită cotă vor fi finanţate. 40 de mii de euro este pentru fiecare plan de afaceri. E o schemă de minimis. Ei trebuie să facă dovada că investesc din ce au primit în prima etapă de derulare şi să facă o dovadă că vor angaja două sau trei persoane, în funcţie de buget, în firma respectivă. Ideea este să se creeze noi locuri de muncă”, a declarat Liviu Cîrţînă, prorector al UCB Târgu Jiu.

Aceste proiecte au fost depuse spre finanţare în noiembrie 2016, atunci când universitatea era condusă de fostul rector Luminiţa Popescu. 

CÂŞTIG

Contractele de finanţare ar urma să fie semnate până la finele anului, având o durată de implementare de 3 ani. În cadrul unor programe vor fi selectaţi 40 noi întreprinzători, în altele 60. Universitatea are de câştigat de pe urma acestor proiecte deoarece profesorii UCB vor fi cei care vor susţine cursurile de formare, în special cei specializaţi în ştiinţe economice. Totodată, universitatea poate realiza studii privind ocuparea locurilor de muncă.

Vizualizări: 1,532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: