Posturi în plus pentru salariaţii de la Mentenanţă

Nu toţi salariaţii Complexului Energetic Oltenia au lucrat ore suplimentare, aşa că majorările de venituri au fost în acest an doar pentru o parte dintre angajaţi. O supărare în acest sens o au angajaţii de la Unitatea de Servicii şi Mentenanţă Roşia – Rovinari, care nu sunt chemaţi la serviciu în week-end.

Directorul de resurse umane, Sorin Olaru, a avut un răspuns la supărarea acestora: „Cu siguranţă în octombrie, noiembrie, decembrie, o să lucrăm suplimentar şi o să plătim două posturi în plus pe lună, în decembrie probabil 3 sau 4. Toate aceste posturi vor fi lucrate sâmbăta şi duminica”. În acest fel, o parte din suplimentarea fondului de salarii va ajunge şi la aceşti oameni.

Cel mai important este că cei aproape 25 de milioane de lei cu care se rectifică fondul de salarii în acest an pentru plata orelor suplimentare se vor regăsi şi anul viitor în fondul de salarii. Astfel, la negocierea contractului colectiv de muncă din primăvară se va putea ţine cont de aceşti bani în plus pentru majorarea tuturor salariilor.

Salariul minim în Complexul Energetic Oltenia este de 1649 de lei brut, după ce la 1 octombrie au fost majorate cele mai mici salarii din companie. Până atunci, în jur de 300 de angajaţi aveau minim pe economie, adică 1450 de lei brut. (A.A.)

Vizualizări: 2,461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: