Transportul minerilor, discutat la Motru

Directori şi şefi din cadrul CE Oltenia au mers joi, 12 octombrie, la Motru, pentru a discuta cu sindicaliştii despre transportul minerilor. La întâlnire s-au prezentat doar lideri ai unor organizaţii sindicale mărunte, conform spuselor sindicalistului Nicu Bunoaica de la Cariera Lupoaia. Ceilalţi sindicalişti susţin că nu au fost la şedinţă pentru că problemele cu transportul au fost deja clarificate printr-o hotărâre a Directoratului.

Sindicalistul Nicu Bunoaica s-a arătat deranjat de faptul că liderii Nicolae Bădiţă de la Lupoaia şi Nelu Roşca de la Roşiuţa nu au fost prezenţi la discuţiile care s-au purtat la sediul EMC Motru. Potrivit lui Bunoiaca, la şedinţă au fost discuţii legate de condiţiile în care ajung minerii la serviciu, timpul de aşteptare din momentul în care ajung la carieră şi până intră la schimb, dar şi despre asigurarea transportului în zilele de weekend. „Singurul sindicat care s-a prezentat a fost Sindicatul Solidaritatea. A fost domnul Dobriţanu, domnul Dafinoiu. Sindicatul Solidaritatea a ridicat problema transportului începând de la autobuzele care aduc minerii, care se defectează, nu au căldură iarna, aer condiţionat vara, cauciucuri fisurate, autobuze învechite. Li se deschid uşile pe drum. Pot să piardă minerii pe drum, dacă nu-i numără la coborâre nu ştiu dacă sunt toţi”, a declarat preşedintele Sindicatului Solidaritatea 2013.  

Bunoaica spune că cei din administraţia CE Oltenia au promis că vor încerca să rezolve problemele privind de transportul salariaţilor pe zona Motru.

Bădiţă: Programul autobuzelor se va modifica din noiembrie

Nicolae Bădiţă, lider sindical la Cariera Lupoaia, spune că nu avea niciun motiv pentru a lua parte la discuţia cu şefii din CE Oltenia, pentru că problemele legate de transportul minerilor au fost rezolvate. „Printr-o hotărâre de Directorat s-a realizat modificarea orei de plecare de la cap de linie a traseelor de navetă. Nu mai sunt probleme. Directoratul a dat curs solicitării sindicatului de la Roşiuţa şi începând cu 1 noiembrie, conform hotărârii de Directorat, transportatorul se va conforma, iar plecarea autobuzelor de la cap de linie se va face cu o jumătate de oră mai târziu faţă de cum este acum. Nu m-am dus pentru că problema era rezolvată”, a explicat sindicalistul Nicolae Bădiţă.

Vizualizări: 3,239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: