Ucraina renunţă la dreptul de organizare. Ce ţară va găzdui Eurovision 2023

Visul lui Volodimir Zelenski de a găzdui Eurovision 2023 la Mariupol a fost spulberat de război. Eurovision 2023 nu va fi organizat în Ucraina, deși statul implicat în conflictul militar cu Rusia a fost desemnat câștigător în 2022.

Kalush Orchestra a câștigat concursul din acest an cu piesa „Stefania”. Trupa s-a clasat pe primul loc în finală după ce a obținut 631 de puncte, dintre care aproape 500 au fost acordate de public.

Marea Britanie va găzdui Eurovision 2023, după ce Ucraina a fost nevoită să se retragă, a anunţat  BBC care a confirmat că Marea Britanie va organiza concursul  din 2023, dar nu se cunoaște deocamdată ce oraș va găzdui competiția muzicală, în joc fiind orașe precum Glasgow sau Manchester.

Regatul Unit dispune de o serie de locuri cu arene adecvate evenimentului, cazare pentru delegații și fani, dar și legături de transport internațional, care să faciliteze tranzitul în timpul evenimentului.

Organizatorii spectacolului au decis că evenimentul nu poate avea loc în țara câștigătoare, Ucraina, din cauza războiului în curs de desfășurare ca urmare a invaziei Rusiei.  Britanicii se angajează să facă din acest eveniment o reflexie reală a culturii ucrainene, alături de prezentarea diversității muzicii și creativității britanice. Marea Britanie s-a clasat pe locul al doilea în concursul din acest an.

Anul acesta, competitia muzicală a stârnit numeroase controverse, după ce  juriile din 6 țări au fost descalificate. Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune, organizatorul Eurovision, a transmis un comunicat de presă în care a explicat că în cea de-a doua semifinală juriile naţionale din şase ţări au fost eliminate din concurs. Acestea au fost apoi înlocuite cu un rezultat agregat bazat pe ţări cu tipare de vot similar atât în ​​a doua semifinală, cât şi în marea finală.

Cele şase jurii eliminate din Eurovision au fost Azerbaijan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România şi San Marino. În ţara noastră, Eda Marcus ar fi trebuit să anunţe punctajul juriului naţional, însă, în timpul transmiterii voturilor, punctajul din partea României nu a putut fi aflat în direct de la Bucureşti, fiind invocate probleme tehnice.

  

Vizualizări: 533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: