Ultimele pregătiri pentru alegerile parţiale din Gorj

Instituţia Prefectului Gorj este în linie dreaptă privind alegerile locale parţiale din 11 iunie. Duminică, 28 mai, candidaturile pentru funcţia de primar la Târgu Jiu şi Drăguţeşti rămân definitive, urmând ca în data de 6 iunie să aibă loc extragerea preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului Gorj spun că important acum este definitivarea candidaturilor, pe 28 mai, tot în aceeaşi zi având loc şi extragerea ordinii pe buletinele de vot. Preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare vor fi traşi la sorţi din rândul experţilor electorali în data de 6 iunie, spun reprezentanţii Prefecturii. „În data de 6 iunie are loc extragerea de către AEP a preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare şi după aceea completarea cu reprezentanţii partidelor politice iar noi, ca instituţie, va trebui să tipărim buletinele de vot cel mai târziu pe data de 6 iunie, deci cu cinci zile înaintea scrutinului. În data de 27 mai este prima zi a campaniei electorale şi se încheie, sâmbătă, 10 iunie, la ora 7”, a declarat Sorin Arjoca, subprefect de Gorj.

Listele electorale permanente se tipăresc până cel târziu pe 9 iunie, cu două zile înaintea datei alegerilor. Votarea va începe pe 11 iunie, la ora 7.00 şi se va închide în aceeaşi zi la ora 21.00.

Vizualizări: 1,081

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: