Chiftele de cartofi fără ouă

Chiftelele se pot face şi fără carne, dar e mai greu dacă nu folosiţi ouă care să lege compoziţia. Secretul pentru a lega chiftelele de cartofi îl reprezintă însă grişul şi caşcavalul.

Atunci când pregătiți chifteluţe de cartofi nu aveţi nevoie decât de trei ingrediente de bază şi condimente. Chiftelele de cartofi se pot face fără ouă fiind pregătite la tigaie. Se pregătesc simplu și rapid în doar câteva minute.

Ingrediente:

– 3 cartofi;

– 2 linguri cu vârf de griș foarte fin;

– cașcaval;

– sare și piper negru;

– chimen;

– turmeric;

– usturoi granulat;

– ulei.

Mod de preparare: Tăiați cartofii felii groase și îi fierbeţi astfel încât să devină moi. Pasați apoi cartofii cu furculița, până obțineți un piure omogen, pe care îl asezonați cu sare, piper negru, chimion, turmeric și usturoi granulat. Adăugați griș și amestecați foarte bine compoziția.

Formați chiftele de cartofi, faceți câte o adâncitură, adăugați câte o bucată de cașcaval și modelați din nou chiftelele. La final, le treceți prin griș. Înainte să începeți să formați chiftelele, puteți unge mâinile cu puțin ulei.

Acoperiți apoi chiftelele cu folie de plastic și le dați la congelator pentru o oră. Încingeţi tigaia cu ulei și prăjiți chiftelele la foc mic, până se rumenesc pe ambele părți.  Serviți chiftelele aromate cu sosul preferat. Cașcavalul se topește în interior și face chiftelele deosebit de bune.

Vizualizări: 1,471

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: