Un bătrân de 70 de ani, în greva foamei de Paşti

Un bătrân din Bâlteni este decis să-şi petreacă Paştele fără să guste din bunătăţile pregătite în casă. De vină sunt zece metri de pământ pentru care omul de judecă de 20 de ani. Bătrânul nu este la primul protest de acest gen însă acum este hotărât să nu iasă din greva foamei până când un specialist nu va merge la Bâlteni să vadă care este situaţia exactă.

Ion Dobroiu are 73 de ani şi se judecă cu un vecin pentru aproximativ 10 metri de pământ. Bătrânul susţine că, deşi are o hotărâre definitivă şi irevocabilă, primarul comunei Bâlteni nu vrea să o pună în aplicare. Ion Dobroiu a venit ieri în faţa Parchetului înarmat cu pancarte cu diverse mesaje. „De 20 de ani umblu prin tribunale să-mi fac dreptate. Am o problemă cu un vecin pentru o bucată de tern pe care am moştenit-o. M-am judecat şi în urmă cu cinci ani am luat hotărâre definitivă şi irevocabilă dată de Curtea de Apel Craiova şi primarul nu vrea să o pună în aplicare şi să-mi dea titlul de proprietate. Nu mai pot. Este ceva de speriat. Nu înţeleg de ce nu vrea să îmi facă acte pe pământ”.

Gorjeanul este dispus să-şi petreacă Paştele în greva foamei, în faţa Parchetului Local. „Am mai protestat şi la Prefectură de multe ori. Dar acum nu plec de aici până nu vine un expert la faţa locului să cerceteze cazul. O să stau şi aici de Paşti dacă este nevoie. Nu plec de aici până nu îmi scrie cineva pe sesizare că vine la Bâlteni în ziua cutare, la ora cutare să facă cercetare. O să fac greva foamei de Paşti. Aici fac sărbătorile”.

Reprezentanţii Parchetului local susţin că bătrânul nu a cerut sprijinul procurorilor pentru că ar fi fost ajutat. „Pot să vă spun că nu a venit la noi cu nicio sesizare sau vreo petiţie legată de nemulţumirile dumnealui. În fiecare zi la noi este procuror de serviciu care stă de vorbă cu cei care vin în audienţă”, a declarat Michaela Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Local.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: