Vicele Romilor Creştini a recunoscut în instanţă că a luat şpagă

Iorgu Negrea, fost consilier pe probleme ale romilor în cadrul Primăriei Târgu Jiu, a apărut ieri în faţa judecătorului care va pronunţa o sentinţă în cazul său, acesta uşurând munca magistratului prin faptul că şi-a recunoscut faptele de luare de mită pentru care a fost arestat preventiv în urmă cu aproape două luni. El va petrece Paştele după gratii, procesul său intrând acum în linie dreaptă şi având toate şansele să se termine până la vacanţa de vară a judecătorilor. „Simpatizanţii” lui Iorgu au asistat ieri la procesul liderului lor, aceştia transmiţându-i singurului ziarist care a asistat la proces că ar face bine să nu scrie pe motiv că nu e treaba lui procesul respectiv.

Negrea Iorgu a fost şi vicepreşedinte al Uniunii Romilor Creştini din România, până când i-au fost puse cătuşele la mâini, el având posibilitatea, prin funcţiile deţinute până atunci, să elibereze adeverinţe pentru cei care trebuiau să justifice cu o hârtie faptul că sunt romi la origini. Cine ar avea nevoie de aşa ceva- Doi tineri, un băiat şi o fată, interesaţi să devină poliţişti pe locurile rezervate minorităţii rome la instituţiile de învăţământ de profil din cadrul Ministerului de Interne. Părinţii acestora l-au cunoscut anul trecut pe Iorgu şi au „negociat” cu acesta preţul unei adeverinţe, precum şi necesarul de pile pentru ca examenele să fie câştigate fără probleme. Denunţătorii, Florin Petre Cosacu şi Viorel Radu, au dat banii, sume diferite şi nu mici în comparaţie cu salariul minim,  şi au aşteptat degeaba să îşi vadă copii admişi pe locurile rezervate romilor.

„Muncea” prin terase şi baruri

Iorgu i-a povestit ieri judecătorului că nu a cerut nici un ban şi că a primit 500 de euro, 4200 de lei şi încă 2000 de lei de la cei doi denunţători ai săi pentru că aşa au apreciat aceştia. Bărbatul a precizat că intenţiona chiar să restituie banii, dar nu a mai apucat pentru că a fost prins în flagrant de poliţişti luând încă 2000 de lei. Interesant este că şpăgile au fost primite de fostul consilier de la Primărie pe la diferite terase şi baruri, de care nici măcar nu îşi mai aduce aminte. „Radu Viorel a venit la mine acasă şi mi-a cerut o adeverinţă pentru fiica lui şi mi-a spus că face cinste apoi, că va plăti o sumă de bani pentru acest serviciu. Nu eu am stabilit suma, ci a rămas la aprecierea lui. Am promis că o voi ajuta pe fiica lui şi nu am spus nimănui din organizaţia romilor despre acest lucru. Eu cu el nu m-am mai întâlnit apoi până la flagrant, când a spus că ar mai avea nevoie de o adeverinţă. M-a sunat pentru adeverinţă, dar eu nu i-am cerut bani. El mi-a spus însă că îmi va aduce lei pentru că nu mai are euro. Când ne-am întâlnit mi-a dat un plic, iar adeverinţa urma să i-o eliberez la momentul oportun. Când mi-a dat prima dată 300 de euro mi-a dat şi două fotografii şi o copie după cartea de identitate a fetei pentru că trebuia să-i fac acesteia legitimaţie de membru al Uniunii Romilor Creştini. Radu Viorel nu era de etnie romă, dar fiica sa a dat o declaraţie pe propria răspundere că este de etnie romă”, a spus Iorgu în faţa magistratului Dumitru Păsărin.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: