Un cercetător de la Harvard susține că a reușit să inverseze îmbătrânirea

„Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” nu mai pare a fi o frază de basm după părerea lui David Sinclair. Acesta este biolog molecular la Harvard și a dezvăluit că a găsit o metodă pentru menținerea unei vârste biologice optime.

David Sinclair a afirmat că a reușit să își inverseze propriul proces de îmbătrânire urmând patru pași simpli.

Într-un amplu material publicat în presa de specialitate, David Sinclair afirmă că, atunci când își verifică vârsta biologică, ADN-ul său se înregistrează ca având doar 43 de ani, deși are de fapt 53 de ani. Ca atare, el spune că a reușit să își inverseze îmbătrânirea, permițând corpului său să îmbătrânească mai încet.

Potrivit lui Sinclair, pașii secreți pentru a inversa îmbătrânirea nu necesită niciun fel de intervenție chirurgicală sau de alt gen. În schimb, el spune că suplimentele, mai puțin stres și chiar postul intermitent l-au ajutat să își reducă vârsta biologică și să își mărească longevitatea vieții.

Cu toate acestea, este important de reținut că, deși acești pași s-au dovedit a fi de ajutor și au fost legați de beneficii pentru sănătate de mai multe studii, efectele lor reale asupra creșterii longevității vieții umane sunt încă netestate și în curs de cercetare. Ca atare, acești pași nu ar trebui să fie tratați ca un sfat medical, deoarece știința din spatele lor este încă foarte neclară, scrie gadgetreport.ro.

Pașii despre care Sinclair spune că l-au ajutat să-și inverseze îmbătrânirea sunt însă foarte simpli.

Primul pas, spune el, este că face exerciții aerobice de cel puțin trei ori pe săptămână. Nu este un secret că exercițiile fizice sunt bune pentru sănătate și ajută la promovarea creșterii sănătoase a mușchilor.

Următorul pas de inversare a îmbătrânirii pe care Sinclair îl susține este să bea ceai verde de o dată sau de două ori pe zi. Beneficiile ceaiului verde pentru sănătate au fost abordate de mai multe ori în diferite studii, iar Sinclair spune că adăugarea acestuia în dieta zilnică este o modalitate bună de a ajuta la încetinirea ceasului de tic-tac al corpului tău.

El ia, de asemenea, câteva suplimente care conțin resveratrol, un compus despre care se crede că ajută la încetinirea îmbătrânirii organelor din corpul uman.

Mai mult, el spune că postul intermitent a fost de mare ajutor pentru obiectivele sale de a-și reduce vârsta biologică.

În cele din urmă, ultimul pas de inversare a vârstei pe care David Sinclair spune că l-a urmat pentru a ajuta la încetinirea îmbătrânirii sale este evitarea idioților și a nesimțiților ori de câte ori este posibil. Acest lucru ajută la reducerea stresului, ceea ce Sinclair spune că poate ajuta, de asemenea, la scăderea vârstei biologice.

În timp ce fiecare dintre acești pași poate avea un anumit beneficiu pentru sănătatea dumneavoastră, cercetările cu privire la cât de benefice sunt pentru încetinirea îmbătrânirii sunt încă neclare și niciunul dintre acești pași nu ar trebui să fie tratat ca un leac atotcuprinzător pentru îmbătrânire.

Galerie fotoVizualizări: 4,508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: