Cabanierii din Rânca pregătesc pachetele turistice pentru iarnă

Cabanierii din stațiunea Rânca au început deja să pregătească pachetele turistice pentru sărbătorile de iarnă. Turiștii au început să sune și să facă rezervări, iar proprietarii de pensiuni și hoteluri promit să păstreze aceleași tarife ca și anul trecut, numai să convingă cât mai mulți turiști să petreacă sărbătorile de iarnă la munte.

Pentru că până acum au stat cu hotelurile și restaurantele mai mult închise, cabanierii din Rânca au înregistrat pierderi importante la fel ca toți operatorii economici din domeniu. Restricțiile impuse în pandemie au subțiat serios veniturile în turism. Acum cabanierii speră să mai poată rotunji veniturile odată cu apropierea sezonului rece.

„Noi am început deja să pregătim pachetul turistic pentru Crăciun și Revelion. Deja, din 15 septembrie, mulți turiști au început să ne sune, să întrebe ce tarife avem pentru sărbători și ce vom pregăti. Ca în fiecare an, noi o să avem cazare și masă festivă de Crăciun, curcani la proțap, sărmăluțe, mâncăruri tradiționale și muzică populară live. De Revelion, ne dorim să facem un carnaval ca și până acum”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

În ceea ce privește prețurile, acestea vor rămâne, în mare, la fel ca anul trecut. „Vom încerca să păstrăm aceleași tarife ca și anul trecut. Ne-am fidelizat deja clienții. Va fi undeva la 450 de lei de persoană pentru trei nopți de cazare, mic dejun și masă inclusă. Pentru cei care vor să lege Crăciunul de Revelion, va mai crește prețul”, a mai explicat Pănescu.

Dincolo de calcule, proprietarii hotelurilor de la munte speră să nu mai crească numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus și lucrurile să revină la normal.

Vizualizări: 1,200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: