Zi liberă pentru elevi și profesori luni

Elevii și profesorii vor avea un weekend prelungit pentru că luni, 5 octombrie, nu se fac cursuri. Potrivit Contractului colectiv de muncă pentru învățământul preuniversitar, ziua de 5 octombrie în care se sărbătorește Ziua Mondială a Educației este zi nelucrătoare. 

Sindicaliștii reamintesc că ziua de 5 octombrie este zi liberă, prevăzută în Contractul colectiv de muncă pentru învățământul preuniversitar, încheiat anul trecut între Ministerul Educației și partenerii sociali.

Deja, unele inspectorate școlare județene au trimis adrese către unitățile de învățământ sau au comunicat public faptul că ziua de 5 octombrie este zi nelucrătoare.

Ordinul de ministru care aprobă structura anului școlar 2020-2021 prevede că “unitățile de învățământ și inspectoratele școlare marchează prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie 2020 – Ziua Internațională a Educației”.

Contactat de Edupedu.ro, liderul sindical Marius Nistor a declarat că “ordinul trebuie să țină cont de contractul colectiv de muncă, ce are putere de lege. Iar contractul colectiv de muncă negociat cu Ministerul Educației prevede 5 octombrie zi nelucrătoare pentru tot personalul din învățământul preuniversiutar. Este o recunoaștere a acestui domeniu de activitate”.

Acesta a precizat că este zi liberă și pentru toți elevii, de la grădiniță și până la clasa a XII-a, încă “din momentul în care 5 octombrie a fost recunoscută ca zi mondială a educației”.

Vizualizări: 4,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: