Un consilier județean și-a donat indemnizația pe un an

Consiliul Județean Gorj vrea să aloce, în acest an, bani pentru activitățile non profit. A lansat o dezbatere publică și anunță că are la dispoziție 250 de mii de lei pe care vrea să-i împartă celor care vin cu proiecte în domeniile tineret, protecția mediului, sport, turism, educație civică și antreprenorială.

Până acum, cei mai mulți bani s-au dus spre ONG-urile care au activități sportive. Consilierul județean Mihai Olaru, inițiatorul proiectului, a transmis că este momentul oportun să fie sprijinite ONG-uri cu rezultate pentru comunitate. A dat exemplu aici Clubul White Wolf, din Baia de Fier, care a reușit să crească potențialul turistic al zonei.

Mihai Olaru a mărturisit că a donat indemnizația pe un an acestui club. "Am donat indemnizația de consilier județean pe anul trecut (6.000 de lei), pentru ca această asociație să poată întreține traseele, să marcheze altele și să dezvolte proiecte, astfel încât să atragem și mai mulți turiști.

White Wolf Club Baia De Fier este o asociație din Baia de Fier, care a realizat mai multe trasee via-ferrata și celebrele hamace la înălțime, între stânci, reușind să crească mult potențialul turistic al zonei", a spus Mihai Olaru.

Ghidul este în dezbatere publică pe site-ul Consiliului Județean Gorj. Reprezentanții organizațiilor neguvernamentale pot să consulte ghidul și să propună eventuale modificări până pe 11 aprilie. Bugetul pentru cele cinci domenii - tineret, sport, educație civică și antreprenorială, mediu și turism- este de 250.000 de lei.

"Am spus-o mereu, activitatea acestei asociații a dus la transformarea localității Baia de Fier dintr-una de turism de tranzit într-una în care poți sta mai multe zile, pentru că iubitorii de munte au cum să-și petreacă timpul. Cred mult în acest proiect de finanțare a ONG-urilor, lansat acum în dezbatere, pentru că știu că unele asociații fac mai mult decât o instituție publică. Și e vremea ca o instituție publică să facă puțin mai mult", a mai transmis consilierul județean Mihai Olaru.

Vizualizări: 2,247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: