Primar: Trebuie să ne trezim, să nu mai fim dobitoci!

„Dacă nu vom debloca investițiile, să știți că noi murim de proști, nu de război, de pandemie!” Declarația dură îi aparține primarului din Rovinari, Robert Filip, care a atras atenția că investițiile din Defileul Jiului, unde s-au cheltuit sute de milioane de lei, ar trebui să fi fost deblocate de multă vreme și să fie deja în funcțiune. Filip a comentat și planurile Ministerului Energiei pentru „resuscitarea” energiei pe cărbune, dar susține că lipsa fronturilor de lucru va fi o problemă mare pentru compania din Gorj.

Primarul din Rovinari a comentat dur situația investițiilor blocate în Defileul Jiului. Microhidrocentralele sunt finalizate aproape 90%, dar stau piese de muzeu pentru că lucrările au fost blocate în instanță.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, legea care prevede ca investițiile să fie deblocate și puse cât mai rapid în funcțiune, dar procesul va fi de durată și va mai trece mult timp până când vor începe să producă energia de care este atât de multă nevoie.

Robert Filip a adăugat că țara noastră n-ar trebui să renunțe prea ușor la energia pe cărbune. “Green Deal e o mare păcăleală pentru noi, pentru că nu suntem pregătiți pentru așa ceva și cred că rolul energiei pe cărbune e unul foarte important și dacă nemții, polonezii văd că e important înseamnă că e important. Nu trebuie să fim noi blocați de niște agenții de mediu, de niște asociații, unii sunt plătiți din Ministere, ca să ne spună nouă că nu știu ce gândac și vipere mai avem. Trebuie să ne trezim, să nu mai fim dobitoci. Stăm cu investiții de sute de milioane blocate în loc să producem cu ele, să nu mai punem povară pe umerii oamenilor. Dacă nu vom debloca investițiile, să știți că noi murim de proști, nu de război, de pandemie, ci de proști”, a spus Robert Filip, la Radio Infinit.

El a comentat și situația în care se regăsește Complexul Energetic Oltenia care, din luna mai, trebuie să suplimenteze producția de energie. Automat, va avea nevoie de mai mult cărbune pentru asta, iar primarul din Rovinari spune că lipsa fronturilor de lucru va fi o problemă pentru companie.

„Când spuneam acum câțiva ani că suntem niște idioți și ne tragem singuri preșul și ne batem joc de ce avem... Închidem și alții vor să cumpere. Noi nu dăm drumul la lucru că nu avem cărbuni. Ne-am împiedicat singuri și avem un milion de acte de făcut și de proceduri ca să ajungem să scoatem cărbunele. Atât de nebuni suntem. Suntem cu sabia în coastă”, a mai declarat edilul din Rovinari.

Vizualizări: 7,548

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: