Un cunoscut medic demisionează din conducerea MedservMin

Medicul endocrinolog Lucreția Pârcălăboiu a anunțat că își va da demisia din funcția de administrator al MedservMin, societatea care asigură serviciile medicale pentru minerii și energeticienii CE Oltenia. Medicul a spus că a luat această decizie pentru că nu îi place ceea ce face acolo. Oricum, CE Oltenia a demarat procedurile pentru selectarea a doi administratori în cadrul societății prestatoare de servicii medicale, unul dintre posturi fiind cel al medicului Pârcălăboiu. 

CE Oltenia a demarat procedurile pentru selectarea a doi membri în Consiliul de Administraţie (CA) al societăţii MedservMin. Cei interesaţi pot depune candidaturile până în data de 3 martie, la registratura CE Oltenia. Este vorba de funcțiile ocupate în prezent de medicul Lucreţia Pârcălăboiu și de profesorul universitar Constantin Enea. Aceștia nu au participat la selecția organizată la finalul anului 2015 de CE Oltenia pentru desemnarea administratorilor la MedservMin în baza legii 109/2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Atunci doar trei dintre membri au fost admiși, respectiv Lavinia Cosneanu, medicul Gheorghe Neață și Viorel Stănoiu. Consiliul de Administrație trebuie să fie format din minimum cinci membri, iar pentru ca forul de conducere să fie statutar, CE Oltenia i-a numit pe Enea și pe Pârcălăboiu pe cele două poziții de membru. Asta se întâmpla undeva în luna aprilie 2016.

După nici un an de stat în fruntea societății MedservMin, medicul Pârcălăboiu spune că nu mai vrea cu niciun preț să rămână administrator. Mai mult, vrea să demisioneze înainte ca societatea CE Oltenia să organizeze selecția. Nu a spus exact ce o nemulțumește, însă a dat de înțeles că nu a fost lăsată să facă treabă în cadrul societății. "Sub nicio formă nu voi mai candida. Sunt hotărâtă. Îmi voi înainta cu 1 martie demisia, nu știu dacă pot mai repede. Totul mă nemulţumeşte, nu-mi place ce fac. Credeam că o să fie altfel. M-am așteptat la altceva şi mie îmi place să obțin rezultate și să mă lupt pentru o companie sau o societate care vrea binele minerilor, cum este în acest caz. Asta o să fac în continuare din poziţia mea de medic", a declarat Lucreția Pârcălăboiu. 

Un administrator al MedservMin primeşte o remunerație lunară de aproape 1200 lei pentru participarea la o şedinţă, sumă ce reprezintă 20% din salariul directorului societății. "Este o comisie la nivelul CEO, ei au făcut criteriile, ei primesc dosarele. Ei vor selecta pe cei doi administratori", a explicat Gavrilă Pop, directorul MedservMin.

Vizualizări: 3,315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: