Un excavator al CE Oltenia stă din lipsă de personal calificat

Informație interesantă în raportul Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia pe anul trecut. Un excavator minier de mare capacitate nu a fost folosit din lipsă de personal calificat. Situația ar putea deveni una obișnuită în următorii ani, pentru că deja utilajele sunt acoperite cu doar jumătate din personalul prevăzut în normativ, după cum acuză liderii sindicali.

Potrivit Consiliului de Supraveghere, doar 49 de excavatoare cu rotor au funcționat anul trecut, iar 20 au stat. Dintre cele care nu au funcționat, șapte nu au fost programate tehnologic din lipsa terenului liber de sarcini din fața frontului de lucru, trei nu au avut front de lucru sau li s-a modificat fluxul tehnologic, cinci staționează ca urmare a opririi activității în carierele în care sunt amplasate, patru se află în conservare și unul nu dispune de personal calificat.

În raport se mai arată că 322 de utilaje au avut nevoie de reparații anul trecut, fiind vorba de excavatoare, mașini de haldare, utilaje de depozit, cărucioare de bandă, transportoare de mare capacitate.

Defecțiunile au provocat peste șapte mii de ore de staționare a utilajelor, acestea având o stare de uzură avansată. De altfel, lipsa de bani pentru investiții este o problemă gravă a societății care trebuie să aloce jumătate din cifra de afaceri pentru taxa pe emisii de gaze cu efect de seră. (R.S.)

Vizualizări: 4,638

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: