Șomajul tehnic de la CE Oltenia a lăsat primăriile fără bani

Bugetul primăriilor din zonele cu activitate minieră a fost afectat de șomajul tehnic al salariaților Complexului Energetic Oltenia. Primarii nu au prevăzut situația aceasta în momentul în care au angajat cofinanțări pentru anumite lucrări, bazându-se pe aceste sume.

La bugetul primăriei din comuna Urdari ajungeau lunar aproximativ 200.000 de lei, numai că, în pandemie, când angajații de la CEO au fost prin rotație în șomaj tehnic, sumele au scăzut cu mult sub jumătate. ”Pe noi ne-a afectat îngrozitor această situație. Noi primeam 200.000 de lei și ne vor da aproximativ 70.000 de lei. Aveam cofinanțări la alimentarea cu apă, la căminul cultural, la creșă și la grădiniță. Ne-au mai dat finanțele din cotele defalcate”, a spus primarul din Urdari, Mihai Calotă.

Primarul din comuna Cătunele spune că situația se înrăutățește de la un an la altul. ”Am fost afectați bine de șomajul tehnic de la CEO. Pierdem la bani de două luni. Eu aș prefera să-mi dea și mie bani de la finanțe, pentru că și așa cotele de minerit sunt mai mici și nu ai nicio siguranță. Cum este o zonă mică, așa cum este a noastră, decât să primesc de la minerit, mai bine de la finanțe. Situația este clară. La CEO nu mai sunt bani. Situația este destul de proastă. Dacă anul trecut am luat cu aproximativ 300.000 de lei mai puțin, acum luăm cu aproximativ 500.000 de lei mai puțin“, susține Florinel Țuilă.

Vizualizări: 2,049

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: