Un fost pandur îşi face echipă de fotbal în Liga 4

Fostul jucător de la Pandurii şi Gaz Metan Mediaş,  Eric de Oliveira, va face parte din conducerea noii echipe de fotbal care ia fiinţă la Mediaş. Cum actuala echipă se află în insolvenţă şi nu are şanse de salvare de la faliment, Eric de Oliveira pune bazele unui nou club la Mediaş şi va înscrie echipa în Liga 4.

Pentru că lângă Gaz Metan Mediaș nu vine nimeni să susţină echipa aflată în insolvenţă, se pare că aceasta se va desființa. Insolvența apasă pe club, iar anunțul oficial în ceea ce privește falimentul e doar o chestiune de timp iar Eric de Oliveira a confirmat speculațiile.

Tot mai multe voci din fotbalul românesc știu că Gaz Metan Mediaș nu va mai lua startul în Liga 2 la începutul campionatului care începe în vară. Astfel, pentru că nimeni nu și-a anunțat disponibilitatea să vină și să ajute vechiul club s-au pus bazele unui nou proiect la Mediaș, care va lua startul încă din toamnă, din Liga 4.

În mare parte lucrurile sunt clare, iar Eric de Oliveira este unul dintre pionii importanți ai noului proiect. El va avea un cuvânt important de spus la viitoarea echipă din Mediaș, urmând să ocupe o funcție de director și va avea în atribuții chestiuni legate de centrul de copii și juniori. O finanțare puternică va fi la noul club medieșean pentru că Romgaz și-a arătat disponibilitatea să ajute. În curând vor fi făcute noi precizări în privința noului club, după cum a afirmat recent brazilianul. ”Din păcate, Gaz Metan este acum în insolvenţă şi nu mai e nicio şansă pentru a se salva de la faliment. Noi deja am creat o echipă nouă la Mediaş, însă nu pot să ofer detalii sau nume pentru că aşteptăm să definitivăm cu actele. Eu, şi mai mulţi oameni de fotbal din Mediaş, care au jucat sau au antrenat acolo, ne-am implicat şi am înfiinţat această echipă care va începe să joace în Liga 4. Actuala echipă care a retrogradat se va desfiinţa, cam aşa se vorbeşte deja. Surse oficiale nu sunt dar motivul este că nu vine nimeni cu bani. Obiectivul este promovarea din primul an în Liga 3, apoi când ajungem în Liga 2, vom vedea ce buget reuşim să strângem. Dar am înţeles că sponsorul Romgaz este dispus să ne ajute. Eu voi fi director în cadrul clubului, nu antrenor. Vreau să mă ocup de tot ce înseamnă baza de juniori. Pentru că noul club va prelua toate grupele de copii de la Mediaş şi echipa de fotbal feminin”, a declarat Eric, conform TelekomSport.

Printre cei implicaţi în noul proiect se mai numără şi alţi foşti panduri, Cristian Pustai, Eugen Pârvulescu și Iosif Biro, care vor fi numiți membri fondatori, după cum informează liga2.ro. Noua echipă va utiliza Stadionul Municipal Mediaș, purtându-se discuţii deja cu Transgaz și Primăria Mediaș.

Galerie foto




Vizualizări: 3,926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: