Un fost şef din CEO vrea în conducerea Aparegio

Opt persoane şi-au depus candidatura pentru Consiliul de Administraţie al societăţii Aparegio, operatorul judeţean de apă şi canal. Pe listă se găseşte şi Tiberiu Trotea, fost şef al Complexului Energetic Rovinari.

Selecţia noilor administratori de la Aparegio se face în baza legii 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor de stat şi este organizată de un expert din Craiova. Cei interesaţi de un post în Consiliul de Administraţie şi-au depus candidaturile până în data de 11 decembrie. Zece dosare fost înregistrate, însă numai opt candidaţi vor intra în selecţia finală de luni, 15 ianuarie, asta după ce unul dintre candidaţi şi-a retras dosarul, iar altul a fost respins.

Conform unor surse, cei care au rămas în cursa pentru cele şapte funcţii de administrator sunt: Eugen Corcoaţă, Simona Nicoleta Rîiosu, Marian Spiroiu, Traian Pătrăşcoiu, Marian Lumezeanu, Radu Adrian Angheloiu, Mădălina Adina Negrescu şi Tiberiu Trotea. Acesta din urmă este cel care a condus Complexul Energetic Rovinari, înainte de a se forma CE Oltenia. În prezent este pensionar. Trotea nu a dorit să vorbească despre participarea sa la această selecţie: „Nu comentez în niciun fel, nu ştiu nimic”.  

Mădălina Negrescu este dascăl de profesie, dar şi politician. Negrescu este preşedinta organizaţiei de femei a ALDE Gorj. Traian Pătrăşcoiu (directorul general interimar al Aparegio), Radu Angheloiu (administrator Minprest Serv Rovinari), Eugen Corcoaţă (administrator special UATAA Motru), Marian Spiroiu (consilier Consiliul Judeţean Gorj) şi Simona Rîiosu (contabil Primăria Bumbeşti Jiu) sunt în momentul de faţă administratori interimari la Aparegio. Din CA-ul interimar mai fac parte Liviu Cîlniceanu şi Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public SA, care nu se regăsesc însă pe lista de candidaţi pentru noul CA.  

Marian Lumezeanu, inginer în domeniul petrolier, a făcut parte din vechiul CA. Mandatul i-a expirat în luna noiembrie.

REMUNERAŢII

Noii administratori vor fi plătiţi cu 25% din salariul de circa 8.000 de lei al directorului general Traian Pătrăşcoiu. Adică vor primi lunar 2.000 de lei pentru participarea la o şedinţă. Noii administratori vor fi cunoscuţi abia după data de 19 ianuarie. După selectarea administratorilor va urma concursul pentru desemnarea directorului general Aparegio.

Vizualizări: 2,725

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: