Cumpănaşu anunţă dezvăluiri despre mafia din energie

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR), o organizaţie formată din zeci de asociaţii, sindicate, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai univeristăţilor din România, anunţă că va demara o campanie de scoatere la lumină a celor care fură şi păgubesc statul. Preşedintele CNMR, Alexandru Cumpănaşu, a dat un interviu pentru stiripesurse.ro, în care a acuzat faptul că se amână adoptarea unor legi din domeniul energetic, fiind vorba de mize de miliarde de euro.

„În ceea ce priveşte energia, un război pe care l-am dus cu toate armele, vă pot spune doar atât: DNA şi Parchetul au intrat, dar mai au multă corupţie. Sunt companii care şi-au făcut sediul într-un apartament şi doar pentru că au un contract cu un furnizor de energie - iau nişte exemple oricare: Complexul Energetic Oltenia, Hunedoara, oricare -, iau de aici şi duc către beneficiar, câştigă enorm de mulţi bani. Ei nefăcând nimic, pentru că firele nu le aparţin. Când am intrat pe acest fir, a fost cel mai dur moment pentru Coaliţie şi pentru mine personal”, a spus Cumpănaşu în interviu.

Acesta a dat guvernului şi parlamentului un termen de trei luni, după care va face dezvăluiri: „Noi avem şi un centru de investigaţii la Coaliţie. Nu dau nume acum, dar atunci vom da nume: cine se opune, de ce se opune, cine fură din energie”.

Cumpănaşu a acuzat direct conducerea CE Oltenia, care ar fi refuzat un investitor american de patru miliarde de dolari. Este cel mai probabil vorba de o firmă care a propus la un moment dat realizarea de turbine eoliene în parteneriat cu CEO. (A.A.)

Vizualizări: 1,135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: