Un gorjean la naţionala Under 16 de baschet a României

Performanţă notabilă realizată de un tânăr de 16 ani din Târgu Jiu care va juca la echipa naţională a României. Baschetbalistul junior Mihnea Vlaicu a fost convocat la naționala de baschet Under 16 a României pentru a participa la Campionatul European, competiţie care se va desfăşura în Bulgaria.

Juniorul gorjean Mihnea Vlaicu va participa alături de tricolorii Under 16 ani la o competiţie care se va desfăşura în Bulgaria. Fost jucător la Târgu Jiu, Mihnea Vlaicu s-a transferat în urmă cu un an la Știința București, de acolo făcând pasul spre echipa naţională. Mihnea este fiul preşedintelui Asociației Județene de Baschet Gorj şi fost arbitru al FRB, Marius Vlaicu, care, în calitate de preşedinte al asociaţiei gorjene de baschet dar şi de tată, a remarcat eforturile făcute de tânărul sportiv şi i-a transmis un mesaj emoţionant. „Astăzi am primit o veste bună. MIHNEA VLAICU este convocat la acţiunile ECHIPEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI U16 M care va participa la FIBA U16 MEN EUROPEAN CHAMPIONSCHIP - DIVIZIA B, BULGARIA -SOFIA, în perioada 12-20 August 2022. Ştiu că în acest an competiţional, în fiecare zi ai depus eforturi şi ai muncit mult atăt la antrenamente cât şi la scoală, iar astăzi ţi se recunosc aceste eforturi pentru care tu ai luptat. Felicitări pentru munca depusă atât la şcoală cât şi la antrenamente. Şi nu uita ceea ce a declarat inegalabilul baschetbalist Michael Jordan:  "Unii oameni vor să se întâmple ceva, alții visează că se va întâmpla, alții o fac să se întâmple". Mult succes în pregătire la lotul României, meciuri bune şi cât mai multe victorii la Campionatul European. HAI ROMANIA!”, a fost mesajul preşedintelui Asociației Județene de Baschet Gorj, Marius Vlaicu, pentru fiul său dar şi sportivul care reprezintă Gorjul la cel mai înalt nivel.  

Mihnea Vlaicu a făcut o parte a junioratului la CSS Târgu Jiu, iar în acest an a jucat la Ştiinţa Bucureşti. Competiția la care va participa cu echipa naţională va avea loc la Sofia, în perioada 12-20 august 2022. Pregătirea pentru competiţie va avea loc la Complexul Olimpic Izvorani, începând din data de 16 iunie, urmând apoi un cantonament din data de 21 iunie.

Galerie foto




Vizualizări: 563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: