Un jucător a chemat ITM-ul la Pandurii

Un fotbalist de la Pandurii Târgu Jiu a reclamat clubul de fotbal la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. Roberto Dumitru, jucător la echipa a doua a clubului, a fost accidentat în primăvară și spera să obțină bani pentru operație. Cum nu a văzut niciun leu, tânărul cere socoteală şefilor de la Pandurii. Administratorul special de la Pandurii se scuză şi invocă tot problema banilor în această speţă. 

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj spun că fac verificări la CS Pandurii Târgu Jiu pe mai multe spețe. „Este un control atât pe relații de muncă, cât și pe securitatea muncii. Sunt chemați la control în perioada următoare”, a declarat George Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj.

Golea: N-a avut răbdare! Acum regretă

Marin Golea, administratorul special de la CS Pandurii Târgu Jiu, declară că aceste controale au la bază o sesizare făcută de jucătorul Roberto Dumitru. „Unul din sportivii de la Pandurii II a făcut o reclamație având o problemă cu un ligament, la ultimul meci al Pandurilor II din retur. Este vorba de Roberto Dumitru. Domnii de la ITM au venit să îmi ceară concediul medical, dacă are salariatul. Le-am spus că nu are. L-am identificat că are problema aceasta de sănătate când m-am dus la un antrenament, în august, și el nu făcea. I-am spus atunci că îl trimit la operație în momentul în care am banii. N-are răbdare copilul și a făcut că-i refuz dreptul la muncă, ceva de genul acesta”, a explicat Marin Golea.

Reprezentanții de la Pandurii Târgu Jiu mai spun că jucătorul nu a anunțat imediat această accidentare. „Dacă el nu a anunțat la timp, nu a fost dus cu salvarea. A venit cu o factură de la o clinică privată, o proformă. Vrea bani să se opereze, că-i refuz dreptul la muncă. Am stat cu el de vorbă, i-am spus că nu așa se procedează, pentru că nu are medical. Dacă își lua medical, trebuia să meargă pe asigurarea pe care o are ca salariat. Știți cum e, sportivii vor să se opereze la specialiști. Copilul regretă acum”, a mai spus administratorul special.

„Nu a primit decât vorbe”

Golea a spus că operația s-ar ridica la 1.000 de euro și că CS Pandurii nu dispune de acești bani în momentul de față. Despre acest caz au vorbit și suporterii echipei, pe rețelele de socializare. „Roberto Dumitru, un jucător localnic talentat și cuminte, a fost accidentat la meciul Ripensia Timișoara-Pandurii 2 Târgu Jiu (atunci încă era echipa 2-a ) - mai 2017. De atunci și până acum nu s-au găsit bani de operație, cu toate că în club au intrat bani (din cesiuni și altele ) și nu a primit decât vorbe”, au scris cei de la Galeria Durii.

Vizualizări: 3,618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: