Carnea de iepure, alternativă pentru mielul de Paşte

Deşi este perioada în care majoritatea persoanelor caută să cumpere un miel pentru masa de Paşte, în ultimii ani carnea de iepure a început să devină o alternativă.

„La noi în familie nu se mănâncă carne de miel. Noi nu mâncăm, copiii nici atât. De câţiva ani cumpărăm iepuri de la oameni care îi cresc la ţară. Noi asta punem pe masă de Paşte. Şi, bineînţeles, preparatele tradiţionale: sarmale, piftii, drob de pui, pască”, a declarat Marian, locuitor al municipiului Târgu Jiu.

În ceea ce priveşte preţul, cei care vor să se bucure de un preparat făcut din carne de iepure, trebuie să scoată din buzunar aproximativ 50 de lei/kg.

Preţul unei carcase de iepure variază între 40 şi 60 lei, în funcţie de rasa animalului.

Vizualizări: 1,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: