S-a răsturnat cu autocifa încărcată cu beton

Accident spectaculos petrecut ieri în Scoarţa unde o autocifă cu beton s-a răsturnat în şanţ. Şoferul, un bucureştean, a scăpat cu viaţă ca prin urechile acului.

Constantin Jipescu conducea autocifa unei societăţi din Giurgiu care are un punct de lucru la Rânca. Se deplasa prin localitatea Scoarţa iar la un moment dat a intrat într-o curbă cu viteză şi s-a răsturnat. Din fericire nimeni nu a fost rănit în urma răsturnării autovehiculului. Localnici spun că nu este pentru prima dată când au loc astfel de accidente în curba cu pricina. “Nu sunt atenţi, foarte des se întâmplă accidente în această curbă. Merg cu viteză. M-am şi speriat când am văzut maşina răsturnată. Pe aici trec foarte mulţi copii, am şi eu un nepot, bine că nu se nimeri atunci când se răsturnă”, a spus Joiţa Banţa.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului spun că autocifa s-a răsturnat din cauza faptului că şoferul rula cu viteză. „Urmare a cercetării efectuate în cauză s-a stabilit că şoferul autocifei se deplasa din direcţia Târgu Jiu, în direcţia Râmnicu Vâlcea, iar când a ajuns într-o curbă periculoasă la dreapta nu a redus viteza, drept pentru care a pierdut controlul autocifei, răsturnându-se pe partea dreaptă în direcţia de mers”, a declarat Ovidiu Chiriţă, agent în cadrul Poliţiei Scoarţa.

VARIANTA ŞOFERULUI

Şoferul autocifei, Constantin Jipescu, spune că a încercat să ocolească o maşină staţionată pe banda sa de mers. „Era o maşină oprită pe banda pe care mergeam, iar din faţă îmi venea o maşină mare. Am încercat să opresc, ca să evit şi între timp s-a băgat în faţă, atunci s-a balansat şi s-a răsturnat”, a spus acesta. 

SANCŢIUNE

Şoferul neatent a fost sancţionat cu amendă în valoare de 4 milioane de lei vechi. Paguba este mult mai mare, dat fiind că betonul transportat nu mai poate fi folosit.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: