Un nou blocaj pe centura municipiului Târgu Jiu

Lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu merg, în continuare, cu încetinitorul. Ba mai mult, a apărut o nouă situație care implică acordarea unor despăgubiri. Doi stâlpi de înaltă tensiune care se află pe traseul centurii trebuie mutați pe alte terenuri, iar proprietarul unuia dintre terenuri a cerut să fie despăgubit.

Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, a explicat cum a apărut noul blocaj: „Am avut o vizită pe varianta ocolitoare. Am mers împreună cu managerul de proiect pentru a debloca o situație legată de terenuri, în primul rând. Trebuie dislocați doi stâlpi de înaltă tensiune și trebuie rezolvată situația juridică a terenurilor pe care trebuie mutați. Terenurile aparțin unor persoane fizice. Au cumpărat de la alte persoane fără ca acelea să le spună că cesionaseră câte o bucată de teren pentru vechea firmă Collini care se ocupa de varianta ocolitoare. A existat acest blocaj. Nu lasă constructorii să disloce acei stâlpi”.

În total, sunt doi proprietari cu care autoritățile și constructorii au discutat până acum. Unul dintre ei a solicitat să fie despăgubit. „Pentru una dintre parcele s-a găsit soluția. Omul a înțeles și urmează să primească un act notarial pentru a ceda acea bucățică de teren. E vorba de cinci metri pe cinci metri, pe cât se mută stâlpul. În cea de-a doua situație, pentru că proprietarul are teren și de o parte și de alta a variantei ocolitoare, acolo unde trebuie mutat stâlpul este o bucățică mai mică, probabil constructorul va trebui să achiziționeze acea bucată de teren de 100 și ceva de metri pătrați pentru că e clar că proprietarul nu mai are ce face cu bucățica de teren care mai rămâne”, a mai spus prefectul Marcel Iacobescu.

Lucrările la centura care are doar 20 de kilometri au început în 2014 și ar fi trebuit să fie gata în 2016, dar au mers din blocaj în blocaj. Suntem în 2022 și nici acum nu știm cu certitudine când se va putea circula pe această șosea care ar trebui să mai aerisească traficul din Târgu Jiu. 

Vizualizări: 4,933

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: