Un nou protest al minerilor la Târgu Jiu

Sindicatul Solidaritatea 2013 a depus la Primăria Târgu Jiu o cerere de autorizare a unui nou protest. De această dată, pichetarea va fi la sediul Complexului Energetic Oltenia.

Sindicatul condus de Nicu Bunoaica are mai multe nemulțumiri. Prima ar fi desființarea departamentului de inspectori sociali și trimiterea liderilor de sindicat la muncă, în producție. Mai mulți lideri de sindicate mari au fost angajați cu ani în urmă de administrația Complexului Energetic Oltenia ca inspectori sociali, pe salarii cu mult peste media companiei, apărând astfel întrebarea ale cui interese le reprezintă unii dintre ei, ale membrilor de sindicat sau ale administrației.

O a doua problemă ar fi legată de modul în care este gestionată situația generată de legea care reduce vârsta de pensionare a salariaților din producție la 52 de ani. Se estimează că mii de oameni vor depune dosare de pensionare după 19 august, când intră legea în vigoare, dar nimeni nu s-a organizat pentru această situație.

O altă nemulțumire este legată de lipsa unui plan clar cu privire la viitorul Complexului Energetic Oltenia.

Protestele vor începe luni, 16 august, la sediul CE Oltenia, prin pichetarea acestuia între orele 10.00 - 12.00 și 16.00 - 18.00.

Sindicatul lui Bunoaica a mai pichetat în acest an, timp de șase luni, Prefectura Gorj, până la votarea legii care a redus vârsta de pensionare a salariaților din carierele miniere și termocentralele pe cărbune.

Vizualizări: 3,485

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: