Un oraș din Gorj va fi dezinfectat. Primar: Rămâneți în casă

Un oraș din județul Gorj va fi dezinfectat vineri seara. Este vorba de orașul Turceni, iar autoritățile locale îndeamnă cetățenii să rămână în case în acest week-end. Aici dezinfecția va fi făcută de o firmă specializată contractată de primărie.

Vineri seară, începând cu ora 19.00, în Turceni va începe o amplă acțiune de dezinfecție a spațiilor publice. ”Rugăm cetățenii să evite pe cât posibil deplasările și să rămână în casă în week-end. Acțiunea se va desfășura în toate parcurile, zonele de agrement și spațiile de autobuz din fiecare sat, iar în zona urbană vor fi vizate toate străzile, accesele și spațiile din jurul instituțiilor, aleile, trotuarele, locurile de joacă și spațiile verzi”, a precizat primarul din Turceni, Cristina Cilibiu.

Autoritățile locale susțin că localnicii au început să fie conștienți de pericol. Și la nivelul primăriei au fost luate măsuri în această perioadă. ”De două zile este liniște. Oamenii au înțeles că trebuie să rămână în case. Puțini sunt cei care ies pe străzi. Vreau să vă spun că până acum a fost nebunie curată. Lumea agitată să-și facă provizii. Era orașul plin. Și la primărie accesul a fost restricționat, în birourile unde erau mai mulți salariați a rămas unul singur, prin rotație, iar cei care au avut concedii din 2018 și 2019 și le-au luat”, a mai spus Cristina Cilibiu.

Dezinfecția în Turceni este făcută de o firmă specializată și autorizată în acest gen de acțiuni. Aceeași firmă a dezinfectat săptămâna trecut instituțiile publice și școlile din Turceni. Contractul este de aproximativ 20.000 de lei.

Vizualizări: 9,625

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: