Un primar din Gorj a fost amendat. Motivul!

Primarul din Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu, a fost sancționat de Prefectura Gorj, conform legii, deoarece nu a pus în aplicare o decizie de Consiliu local aprobată în urmă cu 10 ani. Este vorba despre o inițiativă prin care era amplasat la intrare în Peștera Muierilor a unui sistem de turnicheți, astfel încât să fie mai bine monitorizată vânzarea de bilete.

Proiectul a fost inițiat pe atunci de consilierul Andi Cărigă, acesta având suspiciuni că nu există o reprezentare clară a veniturilor încasate de primărie din biletele de la peșteră.

Pentru că alți consilieri au amintit de acest proiect, aproape în fiecare buget anual a fost prevăzută sumă pentru turnicheți, dar niciodată, în 10 ani nu au și fost cumpărați.

Edilul a primit sancțiunea maximă, în valoare de 5.000 de lei pentru că nu a declarat toți banii încasați din vânzarea biletelor de intrare la Peștera Muierii.

Prefectul spune că au fost sesizat nereguli în ceea ce îl privește pe primar, cel din urmă nerespectând Hotărârea de Consiliu Local. Conform unei decizii din 2014, la peșteră ar fi trebuit instalați turnicheți, pentru monitorizarea intrărilor. 

Potrivit lui Iulian Popescu, prefect de Gorj, pe lângă nedeclararea tuturor încasărilor s-a constatat și faptul că biletele sunt achitate preferențial: unii turiști plătesc, alții nu.

Vizualizări: 2,601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: