Un primar din Gorj ameninţă cu demisia: Plec de la 1 iunie!

Scandalul continuă la Primăria Albeni. Consilierii locali şi-au aprobat în ultima şedinţă indemnizaţie lunară de 5%, şi nu 1%, aşa cum voia primarul Ionuţ Stan. Edilul reacţionează şi spune că-şi va da demisia de la primărie: „Îi las pe ei să conducă. Plec de la 1 iunie”.

Ultima şedinţă a Consiliului Local Albeni s-a lăsat cu scandal şi ameninţări din partea primarului Ionuţ Stan, spun aleşii locali. Consilierii au aprobat, cu unanimitate de voturi, să primească mai mulţi bani. Adică o indemnizaţie lunară de 5% din salariul primarului şi nu de 1%, aşa cum dorea edilul Stan. „Pe ordinea de zi, proiectul era de stabilire a acelei indemnizaţii. Noi am adus nişte amendamente şi s-a considerat de către preşedintele de şedinţă să se supună la vot atât propunerea domnului primar cu cuantumul de 1%, cât şi propunerea noastră. Noi am mers pentru cota de 5%. Colegii mei au fost de acord în unanimitate cu propunerea mea”, a declarat Marian Iliuş, consilier local PNL.

Aleşii locali mai spun că la finalul şedinţei au primit ameninţări din partea primarului Ionuţ Stan. „Este o atitudine dictatorială care nu ştiu dacă-i face cinste. Ne-a ameninţat că la şedinţele ordinare nu va mai pune niciun proiect pe ordinea de zi, toate proiectele le va pune pe extraordinare, fiind vorba tot de plată, deci nu vom fi plătiţi pentru şedinţa ordinară”, a mai spus Marian Iliuş, consilier local la Albeni.

„Îi las pe ei să conducă”

Ionuţ Stan, primarul din Albeni, spune că s-a săturat de probleme şi va demisiona din funcţia de primar la 1 iunie. „Începând cu 1 iunie 2017 îmi încetez mandatul de primar prin demisie. Vreau să-i las pe aceşti consilieri să facă ei ce n-au fost în stare de ani buni. Îi las să conducă ei. Pe patru dintre ei eu i-am scos consilieri locali. Plec din luna iunie, pentru că mai am două probleme de rezolvat din ce am început şi din ce am promis pentru comună. Să le rezolv şi după acea îi las pe ei să continue. Mereu au fost împotriva mea, m-au jignit, de multe ori nu s-au prezentat la şedinţele de îndată, şedinţe ce nu sunt plătite, au mers la Consiliul Judeţean unde m-au denigrat, mi-au adus reproşuri şi chiar s-au gândit să-mi aducă cearta în familie, ştiu dumnealor ce vreau să spun. Singurul lucru care m-ar face să mă răzgândesc ar fi dizolvarea acestui Consiliu Local”, a declarat primarul din Albeni, Ionuţ Stan.

Vizualizări: 6,529

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: