Un secretar de stat, în vizită la Pandurii. Încep lucrările la stadion!

Secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Carmen Tocală, a vizitat ieri Complexul Sportiv Municipal din Târgu Jiu. Secretarul de stat s-a întâlnit şi cu antrenorul Pandurii, Petre Grigoraş, după care a vizitat Stadionul Municipal şi Hotelul Sport. Carmen Tocală a stat de vorbă şi cu Mihai Prunariu, preşedintele CS Pandurii, cu directorul Clubului Sportiv Pandurii, Ionuţ Bură, dar şi cu directorul Direcţiei de Tineret şi Sport Gorj, Horaţiu Gorun. Ea a vorbit despre importanţa sportului în comunitate, dar mai ales despre echipa de baschet. Carmen Tocală a fost preşedinta Federaţiei Române de Baschet.

Guvernul a aprobat în şedinţa de ieri indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Modernizare şi extindere capacitate Stadionul Municipal Târgu Jiu“, realizat prin Compania Naţională de Investiţii. Tocală a venit la Târgu iu pentru a vedea Stadionul Municipal şi Sala Sporturilor, acolo unde Guvernul vrea să investească mulţi bani. Noul stadion va avea 15.000 de locuri, un hotel şi parcare de 400 de locuri.  Aceasta a declarat că lucrările la ambele obiective vor demara în prima parte a anului 2015. Proiectul este în valoare de 20 de milioane de euro şi investiţiile vor fi realizate de Compania Naţională de Investiţii, prin programul de Construire Complexuri Sportive. „Este vorba despre un complex sportiv naţional. Ne-am propus de un an să demarăm procedurile. Nu înseamnă numai un stadion. Trebuie să ştim că cetăţenii oraşului şi ai judeţului vor să-şi vadă echipa jucând acasă în Cupele Europene şi nu pe alt stadion“, a declarat aceasta. Secretarul de stat Tocală a mai spus că prin această investiţie sunt promovate şi operele lui Constantin Brâncuşi: „Trebuie să pregătim infrastructura sportivă pentru a atrage turişti. Infrastructura sportivă şi evenimentele sportive aduc suporteri. Noi trebuie să ridicăm infrastructura sportivă, să creăm şi să organizăm evenimente în România pentru a ne promova ţara“.

Secretarul de stat Carmen Tocală a vorbit cu Mihai Prunariu şi despre susţinerea altor sportivi, cum ar fi atleţii, dat fiind că în Gorj sunt tineri cu rezultate în acest sport. Aceasta a intrat şi la antrenamente, oferind şi unele sfaturi pentru efectuarea unor exerciţii corecte. 

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: