Campioana olimpică la canotaj, primul cetăţean de onoare din Rovinari

Canotoarea Cristina Georgiana Popescu, câştigătoarea medaliei de aur la Jocurile Olimpice de tineret de la Nanjing, China, a devenit, începând de ieri, cetăţean de onoare al oraşului Rovinari. Este pentru prima dată când Consiliul Local a acordat o astfel de distincţie. Primarul Dorin Filip speră ca sportiva, în vârstă de 18 ani, să reprezinte un model pentru ceilalţi tineri din localitate. În cadrul şedinţei festive Cristina Popescu a mulţumit autorităţilor şi a promis că va duce, în continuare, numele oraşului Rovinari în diferite colţuri ale lumii, dat fiind faptul că se pregăteşte pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din anul 2016.

Campioana olimpică la canotaj, Cristina Georgiana Popescu, a fost premiată de autorităţile locale de la Rovinari în cadrul unei şedinţe festive. Pe lângă distincţia de „Cetăţean de onoare”, primarul Dorin Filip i-a înmânat Cristinei şi un CEC în valoare de 10.000 de lei. „Este pentru prima dată când acordăm titlul de Cetăţean de onoare al oraşului Rovinari. Cristina Georgiana Popescu a dus numele oraşului nostru în foarte multe oraşe din Europa şi în diferite colţuri ale lumii. Este un imbold pentru ceilalţi tineri din Rovinari, pentru că noi premiem atât sportivii, cât şi elevii cu rezultate foarte bune la învăţătură. Prin astfel de acţiuni vrem să le dăm un imbold pentru a crea valori. Suma de 10.000 de lei este foarte mică în comparaţie cu munca acestei sportive căreia i s-a cântat imnul naţional şi i s-a arborat tricolorul la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing, din China. Poate Consiliul Judeţean va face, la rândul său, un astfel de gest pentru a recompensa în vreun fel această sportivă de aur care face cinste nu numai oraşului nostru, dar şi întregului judeţ”, a declarat Dorin Filip, primarul oraşului Rovinari.

Emoţie, lacrimi de bucurie şi mulţumiri pentru autorităţi

Vădit emoţionată, Cristina Georgiana Popescu a mulţumit autorităţilor locale, profesorilor, părinţilor, antrenorilor şi colegei sale Denisa Tîlvescu, din Târgu Jiu, cu care a urcat pe podium la Nanjing. Cristina a mai primit, din partea unui consilier local, şi un abonament gratuit la sala de fitness a acestuia. „Îi mulţumesc domnului primar Dorin Filip, care m-a sprijinit încă de la începutul carierei mele atât moral, cât şi financiar, îi mulţumesc domnului Podaru, îi mulţumesc domnului consilier Tică Pistolea, care mi-a dat un abonament gratuit la sală şi tuturor consilierilor locali. De asemenea, mulţumesc dirigintelui meu, profesorilor, părinţilor, antrenorilor şi colegei mele Denisa Tîlvescu, din Târgu Jiu, împreună cu care am câştigat cursa”, a spus Cristina, cu ochii plini de lacrimi. Aceasta a scris în Cartea de Onoare a oraşului Rovinari, precizând că se mândreşte cu oraşul său natal. „De fiecare dată voi reveni cu drag în oraşul meu pentru că acest oraş s-a schimbat foarte mult de când domnul Dorin Filip este primar”, a menţionat Cristina Georgiana Popescu. Premierea sportivei a avut loc în amfiteatrul liceului din Rovinari, mai mulţi elevi fiind prezenţi la această acţiune.

PERFORMANŢE

Cristina Georgiana Popescu face canotaj din anul 2010, când a fost legitimată la clubul „Traian Lalescu” din Orşova. În această perioadă, performanţele nu au fost deloc puţine. „Din cele peste 40 de medalii câştigate în cei patru ani, mai mult de jumătate sunt din aur. Printre cele mai mari performanţe ale sale se numără o medalie de aur obţinută la Campionatul Mondial de Juniori din Lituania, două medalii de aur obţinute la Campionatul European de Juniori din Belarus, o medalie de aur în Belgia etc. Consider că acordarea titlului de Cetăţean de Onoare nu este un lucru prea mare făcut de Consiliu Local, chiar dacă i-am acordat cea mai înaltă distincţie pe care am acordat-o vreodată”, a declarat Laurenţiu Chivu, viceprimarul de la Rovinari.

REZULTAT

Luna trecută, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing, alături de colega sa, Denisa Tîlvescu, din Târgu Jiu, Cristina Georgiana Popescu a încheiat cursa de 1.000 de metri cu timpul de 3:37.32 minute, cucerind medalia de aur.

IGNORANŢĂ

În timp ce Cristina Popescu a fost felicitată la Rovinari, autorităţile locale din Târgu Jiu nu şi-au făcut timp pentru un gest similar faţă de Denisa Tâlvescu, deşi nu este puţin lucru să aduci un titlu olimpic în România. Denia şi Cristina au câştigat la dublu rame şi sunt văzute de antrenorii lor drept sportive de mare viitor.

Vizualizări: 643

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: