Un sindicalist cunoscut din CE Oltenia se pensionează: Game over la apusul energiei pe cărbune!

Unul dintre cei mai vocali sindicaliști din Complexul Energetic Oltenia se pensionează. După o carieră de aproape patru decenii, Doru Crăete a anunțat că iese la pensie "într-un moment în care se vede apusul energiei pe cărbune".

Aproape 40 de ani a lucrat Doru Crăete în cadrul companiei energetice. Anunțul că miercuri e ultima sa zi la muncă l-a făcut chiar el pe Facebook.

"Game over! Azi e ultima zi de muncă! 01.08.1981 - 21.07.2021 patruzeci de ani fără zece zile! La angajare aveam nr. de marcă 4232, iar trenul “muncitoresc” cu care făceam naveta avea 42 de vagoane la schimbul 1.  In toți acești ani am trăit momente dramatice, dar și înălțătoare! În lupta nebună pentru “independența energetică” în perioada comunistă ne-au murit colegi electrocutați, arși, striviți, sau prinși de bandă și aruncați în moara de cărbune! Am cunoscut directori “pâinea lui Dumnezeu” cum a fost nea Ion Popescu, somități ale termoenergeticii ca Răducu Teodorescu, oameni în adevăratul înțeles al cuvântului ca Sorin Boza sau Gore Popescu, dar si bădărani violenți cu aliură de dictatori cărora mi-e greață să le pronunț numele! Am cunoscut maiștrii care pentru noi erau “Meșteri” dar și cefeliști, certați cu limba romană, numiți politic! Dar mai mult decât orice am avut colegi și prieteni minunați!", a fost mesajul sindicalistului.

Pensionarea sa vine, a mai adăugat sindicalistul, într-un moment în care se apropie finalul energiei pe cărbune.

"Îmi închei cariera într-un moment în care, din păcate, se întrevede tot mai apropiat și apusul energiei pe cărbune. Într-un mod nemeritat pentru miile de mineri și energeticieni din Gorj și Hunedoara, dar previzibil ținând cont de politicienii care au manageriat acest pilon important al economiei românești! Am satisfacția că niciodata n-am tăcut în această privința, eu și doi-trei colegi, dar ce folos dacă “vocile puternice” din mișcarea sindicală abia au piuit pe acest subiect! Și mai am o satisfacție, poate cea mai mare: că datorită carierei profesionale în acest colos energetic mi-am făcut mulți, foarte mulți prieteni și majoritate colegilor sau foștilor colegi cu care mă întâlnesc întâmplător pe stradă mă salută și stăm cu plăcere să schimbăm câteva vorbe sau să depănăm amintiri! Așa că, pentru ultima dată în calitatea de salariat, vă salut dragi prieteni energeticieni! Iar colegilor și prietenilor din minerit le transmit binecunoscutul “Noroc bun”!", a mai scris Crăete, pe pagina sa de Facebook.

Vizualizări: 6,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: