Firme din Gorj, amendate pentru muncă “la negru”

Doi angajatori din Gorj, unul din Municipiul Târgu-Jiu, cu domeniu de activitate coafură și alte activități de înfrumusețare, altul din Comuna Alimpești, activând în domeniul construcțiilor, au fost sancționați de ITM Gorj cu amendă în cuantum de 40.000 de lei pentru folosirea în activitate a două persoane pentru care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă.

„În perioada 5-16 iulie 2021, inspectorii de muncă au efectuat 50 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă, fiind aplicate 29 de amenzi contravenționale în valoare de 141.000 de lei și dispuse 122 măsuri de intrare în legalitate” a declarat George Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

In această perioadă este și o campanie națională a Inspecției Muncii, intitulată „Muncește legal! Cunoaște-ți drepturile”.

La nivelul județului Gorj au fost distribuite pliante în vederea creșterii gradului de conștientizare a lucrătorilor cu privire la consecințele sociale și economice negative pe care le produce munca nedeclarată și munca subdeclarată, la drepturile și obligațiile pe care le au aceștia, cât și la riscurile la care se expun atunci când acceptă să muncească „la negru” sau „la gri”.

Vizualizări: 2,677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: