Un sugar a decedat în urma unui stop cardio-respirator. Update!

Update: ”Familia sugarului care a decedat astăzi s-a prezentat pe 21.05. după-amiază, la Cabinetul de Pediatrie din Ambulatoriu Integrat, acuzând constipația (lipsă scaun) bebelusului. A fost consultat de medic; în timpul consultului sugarul a prezentat scaun. Copilul nu prezenta alte afecțiuni /probleme de sănătate. I s-a recomandat tratament pentru constipație și monitorizare prin cabinetul medicului de familie”, transmit reprezentanții spitalului.

”La data de 22 mai 2024, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați de personalul Spitalului Județean de Urgență cu privire la faptul că la această unitate medicală a decedat un bebeluș, în vârstă de o lună. Din primele verificări efectuate de polițiști, nu au fost identificate urme de violență pe cap, trunchi sau membre. În acest caz, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, transmite IPJ Gorj.

Știre inițială: Un bebeluș, în vârstă de o lună, a decedat, în această dimineață, la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Medicii au încercat din greu să îl salveze, dar în zadar.

”În cursul dimineții, la Camera de Gardă Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, în jurul orei 08:00, s-a prezentat, cu mijloace proprii, de la domiciliu, o familie cu un sugar în vârstă de o lună, aflat în stop cardio-respirator. S-au început manevrele de resuscitare, conform protocolului medical, de către o echipă formată din medici de specialitatea pediatrie, ATI, cardiologie. Sugarul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul”, transmit reprezentanții SJU Târgu Jiu.

În cursul zilei de mâine va fi efectuată necropsia. Au fost anunțate Serviciul de Medicină Legală, Inspectoratul Județean de Poliție Gorj și Direcția de Sănătate Publică Gorj.

Vizualizări: 2,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: