Un tânăr băut a provocat accidentul de pe DN66

Accidentul petrecut în prima zi de Paște, pe DN66, în județul Gorj, a fost provocat de un șofer de 26 de ani, care consumase băuturi alcoolice. Un bărbat de 61 de ani a murit în accident, iar o femeie și un bărbat au fost răniți grav.

Șoferul de 26 de ani este din comuna Drăguțești și conducea un autoturism pe DN 66 Vîrț, din direcția Rovinari spre Tg.Jiu. La un moment dat a vrut să depășească un autoturism și, observând că din sens opus se apropie un autovehicul, a încercat să revină pe banda de deplasare, dar a lovit în partea din stânga spate un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 61 de ani, din municipiul Tg Jiu.

“În urma impactului, ultimul autoturism a părăsit partea carosabilă și a fost aruncat în șanț, cei trei pasageri fiind încarcerați”, a transmis IPJ Gorj.

Trei persoane au fost încarcerate, fiind nevoie de intervenția specialiștilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj. “S-a intervenit pentru extragerea acestora din autovehicul și acordarea primului ajutor calificat. Unul dintre bărbați și femeia au fost transportați la spitalul din Tg-Jiu cu leziuni grave, iar celuilalt bărbat i s-au aplicat manevre de resuscitare la fața locului”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj.


Din păcate, șoferul de 61 de ani a decedat, iar doi pasageri din același autoturism, cu vârste de 62 respectiv 31 de ani, au fost răniți grav.

“Conducătorul autoturismului care a provocat accidentul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 1 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, a comunicat IPJ Gorj.

Vizualizări: 7,699

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: