Un tânăr de etnie romă a luat primul Golden Buzz la Românii au Talent

A început o nouă ediție a emisiunii Românii au talent de la Pro TV iar primul Golden Buzz a impresionat pe toată lumea. Acesta a fost oferit de Andi Moisescu unui talentat tânăr de etnie romă, plecat de mai mulți ani în Germania.

Emanuel Barica a învățat de la mama lui să ia viața în piept și să muncească pentru ceea ce își dorește. Provenea dintr-un mediu defavorizat, dintr-o familie de romi, și a fost părăsit de tată la doar câțiva ani.

Emanuel Barica a plecat în Germania având asupra lui un singur bagaj cu instrumente de desen, din care trebuia să scoată ce-i lipsea cel mai mult: pâinea. Singur, printre străini, a înțeles că numai arta poate să-l ajute.

În ciuda copilăriei și a adolescenței dificile de care a avut parte, Emanuel Barica nu și-a pierdut speranța. 

Pentru că nu putea să trăiască decent, a renunțat la școală și a muncit cot la cot cu mama lui, care l-a învățat că, pentru a obține ceea ce-ți dorești în viață, trebuie să depui efort. Emanuel Barica obișnuia să facă curățenie în locuințele oamenilor cu bani din Botoșani.

Primii bănuți i-a folosit pentru a-și cumpăra instrumente de desen, însă circumstanțele l-au obligat să părăsească România pentru a câștiga mai mulți bani. Acum locuiește în Berlin, singur, fără mama lui, care este acasă, la Botoșani, fiind bolnavă de schizofrenie.

În ciuda tuturor greutăților din viață, Emanuel Barica a reușit să valorifice talentul său de a desena și să se exprime în așa fel încât să se facă remarcat. La abilitățile sale, a adăugat pasiune și dăruire, detalii văzute și apreciate pe scena Românii au Talent 2024, unde a fost răsplătit cu Golden Buzz.

„Ești absolut senzațional! Tot ce ai făcut și tot ce ai trăit. Ce am văzut aici este un film de domeniul senzaționalului. În emisiunea asta se poate face dreptate, oameni care au suferit… Mi s-a părut că a trecut prin atât de multe nedreptăți și am vrut să-l văd cum se bucură…”, s-a exprimat Andi Moisescu, după ce a dat Golden Buzz.

Emanuel Barica a izbucnit în lacrimi, fără a mai putea să își stăpânească emoțiile. „Vă mulțumesc foarte mult! Parcă mi s-au luat toate greutățile trăite în viața asta”, a spus concurentul, vizibil emoționat de momentul special.

În prezent acesta expune lucrările sale în galerii din Berlin sau Paris. 

Galerie foto




Vizualizări: 1,287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: