Educație media la Biblioteca Județeană ”Christian Tell”

În data de 29 ianuarie 2024, la MansArta Bibliotecii Județene "Christian Tell" Gorj, a debutat un proiect educațional amplu, dedicat elevilor cu vârste între 15 și 17 ani din Târgu Jiu. Sub denumirea de "Educație pentru media în bibliotecă", aceste ateliere gratuite de informare și conștientizare media au ca scop dezvoltarea gândirii critice și formarea unor consumatori de media conștienți în rândul tinerilor.

Proiectul se desfășoară în strânsă colaborare cu Inspectoratul Județean Școlar Gorj și instituții de învățământ precum Colegiul Comercial "Virgil Madgearu" și Colegiul Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu. O colaborare deosebită a fost stabilită și cu Consiliul Național al Audiovizualului, având-o ca reprezentantă pe Aona Calistru, jurnalist cu o experiență vastă de 20 de ani în media și formator în domeniul audio-vizual.

Elevii din clasele a X-a B de la Colegiul Comercial "Virgil Madgearu", a IX-a E, a IX-a H, a X-a A, a X-a C, a X-a D, a X-a F de la Colegiul Național "Spiru Haret", și a X-a A de la Colegiul Național "Ecaterina Teodoroiu" au participat la activitate.

În cadrul primului atelier, Aona Calistru a abordat câteva concepte-cheie despre media și rolul acesteia în societate. Tematica știrilor prezentate la televizor, radio, aplicații și rețele de socializare a fost explorată în profunzime. Elevilor li s-au oferit instrumente pentru a analiza critic conținutul media, învățând să fie sceptici, să verifice sursele și să deconstruiască mesajele pentru a evita manipularea.

Vizualizări: 408

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: