Un tânăr din Mătăsari, şef de promoţie la şcoala de poliţie din Câmpina

Pentru al doilea an consecutiv, un gorjean este șef de promoție la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina. Ionuț Cristian Turturea are 25 de ani și este din Mătăsari. A mai absolvit două facultăți până acum, iar numele său va fi înscris pe placa de onoare a școlii de poliție.

Ionuț Cristian Turturea a absolvit Școala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina cu media 9.93. Pentru a obține această performanță, tânărul susține că a renunțat la multe lucruri, însă acomodarea la viața militară nu a fost deloc dificilă. „Prima săptămână a fost mai greu până când m-am acomodat. Mi-a plăcut disciplina care este într-o şcoală de poliţie. Ar fi bine să existe şi în alte instituţii de învăţământ, unde elevii nu mai sunt preocupaţi să înveţe şi lipsesc de la cursuri. La noi nu se punea problema de ţinută sau de absenţe de la ore. Niciodată nu a existat vreo absenţă. Disciplina din şcoala de poliţie presupune, în primul rând, o responsabilizare a fiecăruia: să te pui seara în pat la oră fixă, să te trezeşti la oră fixă, să-ţi respecţi colegii, să nu vorbeşti urât, să te ocupi de curăţenie”, a mărturisit tânărul.

Muncă și ambiție

Nu nota maximă a fost ținta sa la Școala de Poliție de la Câmpina, ci o bună pregătire în cariera pe care vrea să o urmeze. Tânărul agent de poliție a mai mărturisit că își dorește să-și facă meseria foarte bine în viitor: „Secretul notelor bune a fost vinerea, sâmbăta şi duminica petrecute în sala de clasă la studiu, iar de luni până vineri, studiul de la ora 14.30 la 23.00, trezitul de dimineaţă de la ora 04.00 şi din trei ocazii în care colegii m-au invitat să plecăm la munte sau la mare, eu am acceptat doar una singură. Multă muncă şi ambiţie”.

Ionuț a absolvit, în paralel, două facultăți. Este vorba despre Facultatea de Electromecanică din cadrul Universităţii Petroşani și Facultatea de Drept de la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

Galerie foto



Vizualizări: 10,962

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: