Un târgujian, „Mister Popularitate“ al Şcolii de Poliţie Câmpina

Elevii Şcolii de Poliţie „Vasile Lascăr“ din Câmpina au avut parte, la sfârşitul săptămânii trecute, şi de distracţie, nu numai de instrucţie. Peste o mie de tineri au participat la Balul Bobocilor, promoţia 2018. Anul acesta, titlul de „Mister Popularitate“ a fost obţinut de un târgujian care, împreună cu partenera lui, o colegă din Craiova, au ridicat sala în picioare, mai ales la proba de talent. Daniel Militaru şi Gabriela Zuleam au prezentat un moment de pantomimă care a stârnit ropote de aplauze.

Daniel Militaru este unul dintre foştii olimpici ai Colegiului Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu, un elev de excepţie care a terminat clasa a XII-a cu media 9,92, iar examenul de bacalaureat l-a promovat cu media 9,50. De-a lungul anilor de studiu, tânărul a strâns zeci de diplome, neexistând concurs sau olimpiadă la care să nu obţină vreun premiu, ultimul dintre acestea fiind o diplomă de excelenţă primită la finele clasei a XII-a, pentru rezultatele de la olimpiadele naţionale.

Anul acesta, la Şcoala de Poliţie din Câmpina a fost o concurenţă acerbă, Daniel Militaru fiind admis printre primii, cu media 9,30. În paralel, tânărul este student în anul I la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“. ,,Aici mi-am făcut noi prieteni şi am cunoscut oameni deosebiţi, în special pe domnul comisar şef Iulian Păunescu, cel care coordonează activitatea grupei noastre şi ne ajută să depăşim momentele grele, departe de casă. Viaţa într-o şcoală de poliţie nu e uşoară, e program strict, instrucţie, multe cursuri, nu poţi ieşi în oraş când vrei tu, într-un cuvânt e disciplină. Mulţi îşi doresc o carieră în poliţie, dar dacă ai probleme cu disciplina, n-ai ce căuta aici. Doar după ce treci printr-o şcoală de poliţie, îi apreciezi la adevărata valoare pe poliţiştii în serviciu“, spune Daniel.

Tânărul a dar mai întâi la Academia de Poliţie, unde era sigur că va reuşi. A fost test grilă şi a vrut să transcrie rezultatele pe o altă foaie. Nu a fost atent şi a decalat răspunsurile, fiind astfel respins pe nişte subiecte uşoare. Spune că nu a renunţat la visul de a face academia. „Nimic nu e imposibil dacă îţi doreşti cu adevărat ceva. Încă nu ştiu dacă programul îmi va permite să dau anul viitor la academie, dar cert este că nu voi rămâne doar cu şcoala de subofiţeri. Ştiu că există posibilitatea să fac Academia de Poliţie la fără frecvenţă. Mă voi gândi şi la acest aspect, însă în prezent mă canalizez să învăţ cât mai bine pentru a putea avea prioritate la repartiţie“, a spus tânărul.

 

Balul Bobocilor, o provocare

Deşi s-au înscris mai multe perechi pentru Balul Bobocilor, în competiţie au rămas zece perechi. Daniel Militaru din Târgu Jiu a făcut pereche cu Gabriela Zuleam din Craiova. Tema balului a fost „Centenarul“, iar concurenţii şi-au făcut prezentarea îmbrăcaţi în costume populare. Daniel şi Gabriela au reuşit un moment de pantomimă care a ridicat sala în picioare şi au atras aprecierea juriului. „Participarea la Balul Bobocilor a reprezentat o provocare pentru mine, după ce m-am decis să particip, următorul gând a fost să câştig. Nu-mi place să mă înscriu la concursuri doar ca să fac figuraţie. Eram convins că nu va fi uşor, mai ales că erau multe perechi, iar repetiţie făceam între orele de curs şi instrucţie. Partenera mea a fost Gabriela, o colegă din Craiova, fără de care nu aş fi reuşit. Împreună am hotărât să venim cu ceva nou, faţă de celelalte perechi. Nu voiam doar aplauze pentru că dansam sau cântam ceva frumos, ne doream un moment care să creeze bună dispoziţie şi să stârnească râsul colegilor şi profesorilor noştri. Aveau şi aveam nevoie cu toţii de momente comice, mai ales că în ultima perioadă e mai multă instrucţie, jurământul fiind pe 21 decembrie. A ieşit foarte bine, te încearcă un sentiment deosebit când reuşeşti să stârneşti ropote de aplauze“, a spus Daniel.

Cei doi au ţinut să le mulţumească profesorilor şi colegilor de la Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr“ din Câmpina. „A fost o onoare pentru noi să fim felicitaţi personal, chiar de către directorul şcolii, domnul comisar şef Vasile Tache. Mulţumim pe această cale tuturor colegilor şi, nu în ultimul rând, domnilor profesori care au dat dovadă de multă înţelegere, făcând posibilă participarea noastră la repetiţii“, a precizat Daniel Militaru.

Vizualizări: 5,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: