Una din trei locuinţe nu are calculator

Două din trei gospodării au un calculator acasă, iar circa 68% au internet, în creştere cu 3,6% puncte procentuale, reiese dintr-o publicaţie a Institutului Naţional de Statistică (INS).

„Din totalul gospodăriilor din România, aproape două treimi (65,6%) au avut în anul 2017 un calculator acasă, 65,9% dintre acestea concentrându-se în mediul urban. (...) În anul 2017, 68,6% dintre gospodăriile din România au avut acces la reţeaua de internet de acasă, în creştere faţă de anul 2016 cu 3,6 puncte procentuale, 64,3% dintre acestea concentrându-se în mediul urban. Interesul manifestat pentru conectarea la internet este influenţat însă de posibilităţile oferite în plan teritorial de furnizorii acestui serviciu şi de disponibilitatea financiară pe care fiecare gospodărie o are. Transpunerea acestora în decizia de conectare la reţeaua de internet poate explica decalajele mari întâlnite între mediul urban şi cel rural”, informează INS.

În profil teritorial, la nivelul anului 2017, conectarea la internet a fost mai răspândită în gospodăriile din regiunea Bucureşti-Ilfov (peste 4 din 5 gospodării aveau acces la internet de acasă), urmată de regiunile Vest şi Nord-Vest.

Existenţa copiilor în gospodărie sporeşte interesul pentru deţinerea unui calculator. Această idee este susţinută de faptul că dintre gospodăriile fără copii dependenţi), 52,1% au calculatoare acasă, iar dintre gospodăriile în care există copii, proporţia celor care deţin această tehnologie informaţională este cu 36,2 puncte procentuale mai mare atingând valoarea de 88,3%.

Vizualizări: 675

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: