Unde se mută centrul UE după Brexit

Gadheim, un sat minuscul din landul german Bavaria, va deveni în 2019, în era post-Brexit, noul centru geografic al ţărilor ce alcătuiesc Uniunea Europeană. În 2019, la sfârşitul perioadei prevăzute de negocieri pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, cei 89 de locuitori din Gadheim se vor afla în centrul geografic al UE, potrivit specialiştilor de la Institutul Geografic Naţional (IGN) din Paris. Cea mai surprinsă de această veste a fost Karin Kessler: pe terenul ei pe care cultivă rapiţă a fost localizat viitorul centru post-Brexit al UE. 

Cei mai mulţi dintre localnici au aflat vestea de la radio, afirmă Jürgen Götz, primarul din Veitshöchheim, o comună apropiată. Gadheim este un sat prea mic pentru a avea un primar. ”Am crezut că era o glumă de 1 aprilie”, a declarat, amuzat, edilul german. 

Drapelul Uniunii Europene care este arborat în piaţa centrală din Gadheim, un sat minuscul din Bavaria, reprezintă singurul indiciu care pare că poate să explice sosirea în număr mare a reprezentanţilor presei din lumea întreagă în acel ”colţ pierdut” din Germania.

Vizualizări: 2,055

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: