Unde va fi expusă prima schiță a Coloanei Infinitului

Prima schiţă desenată de Constantin Brâncuşi pentru Coloana Infinitului, în 1937, va fi expusă, în premieră, la Muzeul de Artă din Timişoara în cadrul evenimentului Art Encounters, fotografia cu schiţa făcând parte din arhiva fiicei inginerului care a coordonat construcţia monumentului. 
Potrivit unui comunicat transmis, luni seară, de organizatorii expoziţiei ”Şiruri secvenţiale” de la Muzeul de Artă din Timişoara, din cadrul Art Encounters, prima schiţă desenată de Constantin Brâncuşi pentru Coloana Infinitului va fi prezentată public pentru prima dată la Timişoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.   Datând din august 1937, schiţa monumentului este desenată în cerneală pe o fotografie ce are pe fundal viitorul amplasament din Târgu Jiu. În schiţa respectivă, Coloana Infinitului are cu trei elemente mai puţin decât în realitate.
Datând din august 1937, schiţa monumentului este desenată în cerneală pe o fotografie ce are pe fundal viitorul amplasament din Târgu Jiu. În schiţa respectivă, Coloana Infinitului are cu trei elemente mai puţin decât în realitate.  Sursa: adevarul.ro

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: