Șeful ANAF despre Ciurel: Frizează patologicul!

ANAF a transmis joi câteva precizări din care rezultă din nou că Laurențiu Ciurel minte când spune că Societatea Complexul Energetic Oltenia nu a fost executată silit pe parcursul acestui an. Potrivit ANAF, comunicarea somației de plată reprezintă prima etapă a executării silite. "La data de 30.06.2015, Complexul Energetic Oltenia figura în executare silită pentru obligaţii fiscale scadente la data de 25.05.2015. S-a emis somaţia nr. 23, comunicată societăţii la data de 18.06.2015. Aceasta a fost achitată până la data de 17.08.2015. Prin urmare, datele prezentate pe site-ul ANAF sunt corecte, pe site fiind specificat faptul că se publică Lista contribuabililor mari care înregistrează obligații restante la bugetul de stat la data de 30.06.2015. De asemenea, subliniem faptul că ANAF a mai emis către CE Oltenia un număr de 4 somații în intervalul 15.07.2015 - 06.10.2015, pentru obligații fiscale restante, pe care societatea le-a achitat până pe 20.10.2015. În prezent, Societatea Complexul Energetic Oltenia nu mai figurează cu obligaţii fiscale restante la bugetul general consolidat”, a declarat Gelu Stefan Diaconu, presedinte ANAF.
Diaconu a reacționat și cu privire la declarațiile făcute de Ciurel în conferință de presă, unde managerul CEO a invocat tot felul de conspirații împotriva sa. "Am luat act de poziția domnului director general Laurențiu Ciurel și de nemulțumirea acestuia. Amestecarea ANAF într-o conjurație universală (parchete, organizații ecologiste, companii concurente) împotriva CE Oltenia frizează patologicul. Înțelegem că ne va reclama superiorilor pentru că ne facem datoria și respectăm legea. Probabil că vor fi multe reclamații de-acum încolo, întrucât vor primi somații de plată de fiecare dată când nu-și achită datoriile. Toți contribuabilii sunt egali în fața legii, iar astfel de intimidări la adresa angajaților unei instituții a statului român sunt valabile în altă parte, nu în România anului 2015", a precizat joi Gelu Ștefan Diaconu, președinte ANAF.
Iată declarația controversată a lui Ciurel: „Poate să fie politic, atac la premier, ştiţi penalul lui Ponta (n.r- Laurenţiu Ciurel) pe care-l ţine la complex şi l-a terminat, l-a dus pe pierdere. Dar poate să fie cu totul şi cu totul altceva şi fac acum legătura cu procesele tot mai dese şi intense pe care le avem cu organizaţiile ecologiste şi să fie o luptă pentru piaţă. Avem la 9 luni 11 TW produşi şi e posibil să ne ducem spre 15, ori în cele mai sinistre gânduri ale competitorilor eram trecuţi cu 13. Deranjează pe ceilalţi producători“.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: