Univers reacţionează după reorganizarea în minerit. Adresă la minister!

Federaţia Univers, reprezentată în Gorj de Adrian Marciuc, cere implicarea Ministerului Energiei în problemele legate de reorganizarea sectorului minier în două sucursale, Motru şi Jilţ. Reacţia sindicatelor vine acum, deşi decizia de reorganizare a fost luată în februarie, deoarece până acum aceasta nu s-a aplicat. Practic, câteva luni şefii sucursalelor, Iustin Ioniţă şi Mihai Dafinoiu, erau directori doar pe hârtie, nu şi prin activitate.

Posturile directorilor de cariere din CE Oltenia au fost desfiinţate, urmând să fie numiţi şefi de carieră. În unele zone foştii directori rămân în fruntea carierelor, în altele nu. Federaţia Univers a făcut joi, 30 iunie, o adresă la Ministrul Energiei, cerând ministrului Victor Grigorescu să se implice astfel încât activitatea companiei să fie reorganizată transparent. “Această reorganizare nu are ca obiectiv o mai bună funcţionare a Complexului Energetic Oltenia, dorindu-se de fapt instalarea în poziţii cheie a unor persoane care nu îndeplinesc criteriile privind profesionalismul, integritatea şi transparenţa, impuse de Ministerul Energiei”, susţine Federaţia Univers în adresa transmisă la minister.
Federaţia Univers susţine că această decizie a fost luată de un grup de interese, dar nu spune despre cine este vorba. Liderii Univers au declarat în ultimele săptămâni că societatea este condusă membrii Fondului Proprietatea din Consiliul de Supraveghere: „Această decizie a fost luată într-un mod netransparent de către un grup care reprezintă altfel de interese decât interesele CE Oltenia”.
Sindicaliştii mai spun că această formă de organizare în sucursale a mai fost şi în perioada 1989-1997, dar s-a dovedit este o structură intermediară neperformantă.

Vizualizări: 1,113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: