Unul dintre cei mai apreciaţi primari gorjeni aşteaptă decizia de pensionare

Nu mai candidează, dar îşi exercită cu brio atribuţiile de primar până în ultima zi a mandatului. Este vorba despre Ştefan Făsuescu, actualul primar de la Polovragi, care se menţine ferm pe poziţie. Deşi liderii PSD Gorj sperau că se va răzgândi şi va candida pentru un nou mandat, edilul nici nu vrea să audă de negocieri politice. Retragerea din cursă a lui Ştefan Făsuescu este cauzată de problemele sale de sănătate. Cu toate acestea, edilul spune că-l va ajuta pe viitorul primar în cazul în care i se va solicita sprijinul în probleme administrative.

Ştefan Făsuescu, primarul comunei Polovragi, aşteaptă să primească decizia de pensionare pe data de 13 ianuarie. Deşi îşi va duce mandatul până la capăt, nici nu vrea să audă de o nouă candidatură. Făsuescu conduce Primăria Polovragi din anul 2004 şi spune că luase decizia de a renunţa la funcţia de primar la puţin timp după alegerile locale din 2012, când şi-a anunţat subalternii că va fi ultimul său mandat. „Nu există nici cea mai mică şansă de a mă răzgândi. Pe data de 13 ianuarie îmi va veni decizia de pensionare, dar îmi voi duce mandatul până la capăt. Am probleme de sănătate şi vreau să mă ocup mai mult de familie şi de gospodărie. Sub nici o formă nu mă voi răzgândi. Am luat decizia de a renunţa la funcţia de primar încă din anul 2012. După alegerile de atunci, mi-am anunţat viceprimarul că este ultimul meu mandat de primar. Nu vreau totuşi să rup definitiv legătura cu primăria, voi candida pentru un post de consilier local. Sunt dispus să-l ajut pe noul primar până se va familiariza cu problemele administrative, dacă acesta îmi va solicita sprijinul”, a declarat Ştefan Făsuescu.

După trei mandate de primar, edilul local nu este pe deplin mulţumit de ceea ce a realizat în comună. „Am realizat multe pentru comuna mea, dar era loc şi de mai bine. Am avut probleme cu banii, dar am făcut proiecte şi am atras fonduri. Mi-am dorit din tot sufletul, dar încă n-am putut realiza o aducţiune cu apă pentru Cătunul Rudărie. Sper totuşi, ca în primăvară să identific o sursă de finanţare”, a mai Făsuescu.

Seriozitate până în ultima zi a mandatului

Deşi este hotărât să nu mai candideze, primarul Făsuescu a demarat noi investiţii şi continuă să atragă fonduri. În momentul de faţă, şapte drumuri săteşti sunt în reabilitare. „Lucrăm la asfaltarea unor drumuri săteşti. Este vorba de 6,3 kilometri pe care s-a pus balast, se pune piatră, iar în zilele următoare, dacă vremea ne va permite, vom turna asfalt. În caz contrar, vom întrerupe lucrările până la primăvară. În paralel, pe DS 10 se lucrează la extinderea reţelei de canalizare. Reţeaua de canalizare se va extinde cu 600 de metri pentru ca încă 50 de gospodării să poată fi racordate”, a declarat Ştefan Făsuescu. Edilul local vrea să depună şi un proiect în vederea accesării de fonduri europene pentru reabilitarea a încă 8 kilometri de drumuri comunale şi săteşti.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: