Urcă pe Transalpina deși e închisă. „Riscul este foarte mare!”

Drumarii fac un nou apel către turiștii nerăbdători. Să nu intre pe Transalpina. Șoseaua este încă închisă și unii șoferi urcă pe Transalpina văzând că a început deszăpezirea deși drumul nu a fost deschis circulației. Nămeții depășesc și patru metri și e risc de avalanșe ce pot antrena și bucăți de stânci.

 

“Se expun la un real pericol. Pe partea carosabil, este zăpadă. Pare topită, dar noaptea, din cauza temperaturilor foarte scăzute, îngheață, iar riscul este unul real și foarte, foarte mare”, a spus Cristi Tudor, reprezentant al DRDP Craiova.

 

Până acum, drumarii au reușit să treacă de Pasul Urdele, cel mai înalt punct de pe Transalpina. Utilajele avansează greu din cauza nămeților ce ating și patru metri. Se acționează cu încărcătoare și autofreze și se fac eforturi ca șoseaua să fie deschisă înainte de termen.

 

„Lucrăm cu încărcătoare frontale de mare capacitate și autofreze. Nu putem interveni cu mai multe utilaje pentru că nu au loc să acționeze. Depunem toate eforturile să deschidem înainte de data limită, de 20 iunie. Colegii mei depun toate eforturile și sperăm să reușim deschiderea. Nu știm ce este mai departe. Am reușit să trecem de cel mai înalt punct, de 2.145”, a mai transmis Cristi Tudor.

Galerie foto


Vizualizări: 697

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: