Gorj: Traseu educativ ”Descoperă secretele pădurii”. Vedeta traseului este veverița Boris

Inițiativă inedită în comuna gorjeană Polovragi. Turiștii care ajung aici pot vizita traseul educativ ”Descoperă secretele pădurii” inaugurat recent de Direcția Silvică Gorj prin Ocolul Silvic Polovragi.

Traseul are o lungime de circa 1.5 km, cu grad de dificultate mediu și un timp de parcurs dus-întors de circa două ore. Vedeta traseului este veverița Boris.

Punctul de plecare este Pădurea de Castani Polovragi, arie naturala protejată, din vecinătatea Mănăstirii Polovragi, Peșterii Polovragi si Ocolului Silvic Polovragi. Traseul continua prin pădurea proprietate publică a statului unde pot se întâlnesc următoarele specii forestiere: castan comestibil, anin, cireș, fag, salcâm, carpen, plop alb, mesteacăn, gorun, frasin, alun, paltin de munte precum și diferite specii de ciuperci de floră spontană și de animale sălbatice.

Traseul se termină la Pârâu Albina. ”Tematica traseului pare desprinsă dintr-o poveste , Boris este o veveriță curajoasă și exploratoare ce însoțește vizitatorii pe traseul tematic din pădure și îi ajută să descopere secretele minunate ale naturii și ale copacilor de aici.

Traseul educativ este disponibil și aici.

Galerie foto


Vizualizări: 856

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: