Urcatul oilor la munte va fi anul acesta... on-line

Din cauza pandemiei de coronavirus, unul din cele mai importante evenimente culturale din Gorj nu se va mai organiza cu fast, așa cum se întâmpla în trecut. Tradiția urcatului oilor la munte, care se desfășoară anual la Novaci, anul acesta va fi on-line.

Și anul acesta era programat să se desfășoare la Novaci Festivalul Folcloric Păstoresc ”Urcatul Oilor la Munte”, însă, din cauza pandemiei, evenimentul se va desfășura on-line.

Transmisiunea se va face pe site-ul primăriei în data de 17 mai. ”Ediția de anul acesta se va face on-line. Fiecare dintre participanții la acest festival a trimis câte un filmuleț sau videoclip realizat de ei și toate vor rula pe site-ul primăriei. Vor fi diverse ansambluri, interpreți, imagini reprezentative. O să spun și eu câteva cuvinte. Nu este tocmai ceea ce ne-am dorit, dar nu avem ce facem. Trebuie să respectăm măsurile impuse și să ne pliem pe situație”, a precizat primarul din Novaci, Dumitru Leuștean.

La Novaci ajungeau anual ansambluri folclorice din mai multe zone din țară, cunoscuți interpreți de muzică populară, oficialități ale județului și mii de turiști.

Vizualizări: 3,712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: